«Ζωγράφισε» πάλι ο Τραμπ στο Twitter: Κάνει κρύο στα Μεσοδυτικά - Kλιματική αλλαγή, σε χρειαζόμαστε!

«Ζωγράφισε» πάλι ο Τραμπ στο Twitter: Κάνει κρύο στα Μεσοδυτικά - Kλιματική αλλαγή, σε χρειαζόμαστε!

Παρόλο που ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί ότι με τα «πνευματώδη» tweet του κλείνει τα στόματα των επιστημόνων, η αλήθεια είναι μάλλον διαφορετική

Trump-rally
Το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί την κλιματική αλλαγή μια τεράστια... συνωμοσία των απανταχού επιστημόνων δεν είναι κάτι καινούργιο.

Το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον εκατοντάδες έγκυρες μελέτες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ολέθριες συνέπειες του συγκεκριμένου φαινομένου δεν πτοεί τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος πιστεύει ότι κοιτάζοντας απλά το... θερμόμετρο σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ μπορεί να εκφράσει μια απόλυτα επιστημονική άποψη σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.

Σε ένα νέο tweet του που πόσταρε τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 72χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, χλευάζοντας ξανά τους ερευνητές, ζήτησε από την «εξαφανισμένη» κλιματική αλλαγή να επιστρέψει, αφού στα Μεσοδυτικά της ΗΠΑ κάνει... ψόφο και οι Αμερικανοί δεν μπορούν να σταθούν ούτε λεπτό έξω από τα σπίτια τους λόγω κρύου.

«Στα όμορφα Μεσοδυτικά, η αίσθηση ψύχους (η θερμοκρασία την οποία αισθάνεται ο ανθρώπινος οργανισμός υπό την επίδραση χαμηλών θερμοκρασιών και παρουσία ανέμου) φτάνει τους -50 βαθμούς Κελσίου, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία. Τις επόμενες μέρες το κρύο αναμένεται να χειροτερεύσει. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν να βρίσκονται έξω ούτε καν για λίγα λεπτά. Τι διάολο συμβαίνει με την Κλιματική Αλλαγή; Σε παρακαλώ, γύρνα πίσω γρήγορα! Σε χρειαζόμαστε!» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τραμπ.

Παρόλο που ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πιθανόν ότι με αυτό το «πνευματώδες» tweet κλείνει τα στόματα των επιστημόνων, η αλήθεια είναι μάλλον διαφορετική.


Κλείσιμο


Μπορεί ο Τραμπ να ζητά τη βοήθεια της κλιματικής αλλαγής για να...καταπόλεμήσει το κρύο, όμως στην πραγματικότητα η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν αυτές τις θερμοκρασίες ρεκόρ στις Μεσοδυτικές πολιτείες.

Σύμφωνα με το National Geographic, ως κλιματική αλλαγή ορίζεται η βαθμιαία αύξηση της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας του πλανήτη λόγω της εκπομπής των λεγόμενων αερίων του θερμοκηπίου, που εγκλωβίζουν τη θερμότητα. Επειδή το κλίμα της Γης αλλάζει με τόσο γοργό ρυθμό, γίνεται ολοένα και πιο συχνή η εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων, συμπεριλαμβανομένων και των ασυνήθιστα σφοδρών χειμώνων.

To λάθος που κάνει ο Τραμπ (και αρκετοί άλλοι) είναι ότι συγχέει τον καιρό με το κλίμα. Ο καιρός αναφέρεται στις ατμοσφαιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια μιας σύντομης περιόδου, ενώ το κλίμα αφορά σε μια διαχρονική θεώρηση των καιρικών μοτίβων.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η οποιαδήποτε απόπειρα να συνδέσει κάποιος τα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα με την ύπαρξη ή μη της κλιματικής αλλαγής δεν έχει την παραμικρή επιστημονική βάση, όπως έχουν επανειλημμένα τονίσει οι ερευνητές, χωρίς φυσικά να ιδρώνει το αφτί του «ξερόλα» Αμερικανού προέδρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης