Brexit: Θετική στην εισήγηση Μπράντι για το backstop η Τερέζα Μέι

Brexit: Θετική στην εισήγηση Μπράντι για το backstop η Τερέζα Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιχειρεί να δείξει στις Βρυξέλλες ότι το backstop δεν είναι επιθυμητό από το βρετανικό κοινοβούλιο

20636123
Θετική απέναντι στην τροπολογία που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 των Τόρις, Γκράχαμ Μπράντι, εμφανίστηκε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Σε συνάντηση που είχε το απόγευμα με τους Συντηρητικούς βουλευτές της σε αίθουσα της Βουλής, φέρεται να τους προέτρεψε να υποστηρίξουν την τροπολογία που έχει καταθέσει, ο Γκ. Μπράντι, στην οποία προβλέπεται χρονικός περιορισμός ή αντικατάσταση του backstop με εναλλακτική ρύθμιση. Σύμφωνα με μέλη του κόμματός της, με τον τρόπο αυτό η Βρετανίδα πρωθυπουργός θέλει να δείξει στις Βρυξέλλες ότι το backstop δεν είναι επιθυμητό από το κοινοβούλιο ως κομμάτι της συμφωνίας του διαζυγίου με την ΕΕ.

Επίσης, οι συντηρητικοί βουλευτές, 'Αντριου Μόρισον και Τζον Μπάρον, που επίσης έχουν καταθέσει τροπολογίες κατά του backstop, επιβεβαίωσαν ότι θα αποσύρουν τις δικές τους προτάσεις, για να αυξήσουν τις πιθανότητες να επιλεγεί προς συζήτηση η πρόταση του Γκ. Μπράντι, από τον πρόεδρο της Βουλής Τζον Μπέρκοου.

Αν και η συγκεκριμένη τροπολογία έχει την υποστήριξη μέρους των Τόρις, δεν είναι αποδεκτή από τους περισσότερο σκληροπυρηνικούς του Brexit. Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνάντηση της Τ.Μέι με τους βουλευτές του κόμματός της, η ομάδα ERG (European Research Group) με επικεφαλής τον Τζέικομπ Ρις Μογκ, πραγματοποίησε ξεχωριστή συνάντηση, στην οποία έγινε γνωστό ότι τα μέλη της δεν πρόκειται να την στηρίξουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης