Ερντογάν: Η Άγκυρα σκοπεύει να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας στη Συρία
Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε επίσης ότι περίπου 300.000 Σύροι έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα τους
Η Τουρκία σκοπεύει να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας στη βόρεια Συρία ώστε οι περίπου τέσσερα εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που φιλοξενούνται από την Τουρκία να μπορέσουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε επίσης ότι περίπου 300.000 Σύροι έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα τους και ότι αναμένει πως εκατομμύρια Σύροι πολίτες θα επιστρέψουν στις ασφαλείς περιοχές της χώρας τους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο την απόσυρση όλων των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία και ο Ερντογάν δήλωσε στη συνέχεια ότι συζήτησαν τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας βάθους 20 χιλιομέτρων στη Συρία κατά μήκος της μεθορίου με την Τουρκία.
Εντυπώσεις από το νέο καλοκαιρινό μενού του σεφ Θωμά Μάτσα στη Striggla, τη δημοφιλή γαστροταβέρνα των βορείων προαστίων, που συνδυάζει αυτή τη σεζόν νοστιμιά, πρωτοτυπία και καλές τιμές για όλους.