Γερουσία ΗΠΑ: Ήττα Τραμπ στην πρώτη ψηφοφορία για το shutdown

Γερουσία ΗΠΑ: Ήττα Τραμπ στην πρώτη ψηφοφορία για το shutdown

Η δεύτερη ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και έως τις 8 Φεβρουαρίου

congress
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κατάφερε να περάσει από τη Γερουσία την πρότασή του για τη λήξη του shutdown της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς οι διατάξεις που παρουσίασε, συνδεδεμένες με την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, καταψηφίστηκαν με 51 ψήφους, έναντι 47 υπέρ.

Για να περνούσε η πρόταση του Ρεπουμπλικανού προέδρου, στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες που προβλέπει η διαδικασία, έπρεπε να συγκεντρώσει 60 ψήφους.

Η νέα ψηφοφορία για το νομοσχέδιο χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, που θα βάλει τέρμα στο shutdown, αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα και δη έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικανικών δικτύων, εφόσον ο Ντόναλντ Τραμπ δεν προβεί σε εντυπωσιακές αλλαγές στην πρότασή του και ιδιαίτερα στην απόσυρση του σχεδίου χρηματοδότησης για την κατασκευή του τείχους στο Μεξικό, η ήττα του Ρεπουμπλικανού προέδρου και στη δεύτερη ψοφοφορία, είναι προδιαγεγραμμένη.

Επίσης, καταψηφίστηκε η πρόταση των Δημοκρατικών για άρση του shutdown, παρ' ότι έξι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές την υπερψήφισαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης