Ο Ερντογάν έριξε 6 χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο που... είναι ήδη στη φυλακή για ισόβια

Ο Ερντογάν έριξε 6 χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο που... είναι ήδη στη φυλακή για ισόβια

Η Ναζλί Ιλιτσάκ, δημοσιογράφος, αρθρογράφος και πρώην βουλευτής, είχε επίσης καταδικασθεί πέρυσι σε φυλάκιση 14 μηνών για προσβολή του προέδρου, ένα αδίκημα που στην Τουρκία τιμωρείται με φυλάκιση έως τεσσάρων ετών

Nazli
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το... πογκρόμ για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 στην Τουρκία...

Δικαστήριο στην Τουρκία του Ερντογάν καταδίκασε σήμερα μία εξέχουσα δημοσιογράφο, η οποία εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, σε άλλα σχεδόν έξι χρόνια στη φυλακή για διαρροή πληροφοριών που η κυβέρνηση θεωρούσε απόρρητες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η Ναζλί Ιλιτσάκ είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη μαζί με άλλους πέντε δημοσιογράφους τον περασμένο Φεβρουάριο αφού κρίθηκε ένοχη ότι παρέσχε βοήθεια στους συνωμότες κατά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Και οι έξι δημοσιογράφοι, της Ιλιτσάκ περιλαμβανομένης, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Σήμερα το δικαστήριο καταδίκασε την Ιλιτσάκ σε κάθειρξη πέντε ετών και 10 μηνών σε μια χωριστή υπόθεση στην οποία κατηγορούνταν ότι «μοιράστηκε πληροφορία που ήταν ανάγκη να παραμείνει απόρρητη για την ασφάλεια του κράτους», μετέδωσε το Ανατολή.

Η Ιλιτσάκ, δημοσιογράφος, αρθρογράφος και πρώην βουλευτής, είχε επίσης καταδικασθεί πέρυσι σε φυλάκιση 14 μηνών για προσβολή του προέδρου, ένα αδίκημα που στην Τουρκία τιμωρείται με φυλάκιση έως τεσσάρων ετών.

Μαζί με την Ιλιτσάκ, δύο εξέχοντες δημοσιογράφοι που είναι και αδελφοί –ο Αχμέτ και ο Μεχμέτ Αλτάν– καταδικάσθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο σε ισόβια κάθειρξη. Η υπόθεση υπογράμμισε τη βαθιά ανησυχία για την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Τουρκία υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης