ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στον Τραμπ να εφαρμόσει την πολιτική του για τους διεμφυλικούς στον στρατό

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στον Τραμπ να εφαρμόσει την πολιτική του για τους διεμφυλικούς στον στρατό

Το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της απαγόρευσης ένταξης των διεμφυλικών στο αμερικανικό στράτευμα

trump_trans
Προσωρινή άρση των απαγορευτικών αποφάσεων που είχαν ανακοινώσει κατώτερα δικαστήρια αναφορικά με τη διαταγή που είχε υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ για την παρουσία των διεμφυλικών στον στρατό, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, ανάβοντας το «πράσινο φως» στον Αμερικανό πρόεδρο να εφαρμόσει την πολιτική του, μέχρι νεωτέρας.

Η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, πέντε υπέρ και τέσσερις κατά και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε υπογράψει διαταγή για την απαγόρευση εισόδου των διεμφυλικών στον στρατό, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από διάφορες ομάφες καιμ οργανώσεις, οι οποίες προσέφυγαν στα δικαστήρια, ανακόπτοντας την εφαρμογή της προεδρικής διαταγής.

Οι διεμφυλικοί απαγορευόταν να ενταχθούν στον στρατό, μέχρι που ο προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, το επέτρεψε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, όντας αντίθετος στη συγκεριμένη πολιτική, θέλησε να καταργήσει αμέσως τη διαταγή του προκατόχου του, εκδίδοντας δική του απαγόρευση.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου επιτρέπει στον Τραμπ να εφαρμόσει την πολιτική του, αλλά δεν ακυρώνει τις προηγούμενες αποφάσεις των κατωτέρων δικαστηρίων, αφήνοντας κενό χώρο για εφέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης