Το «αλαλούμ» που προκάλεσαν τα drones στο αεροδρόμιο του Gatwick στοίχισε στην easyJet 17 εκατ. ευρώ!

Το «αλαλούμ» που προκάλεσαν τα drones στο αεροδρόμιο του Gatwick στοίχισε στην easyJet 17 εκατ. ευρώ!

Πανάκριβα πλήρωσε η εταιρεία το 36ωρο εναέριο κυκλοφοριακό χάος τον περασμένο Δεκέμβριο

gatwick
Η EasyJet έχασε 15 εκατομμύρια στερλίνες (17 εκατ. ευρώ) κατά τις 36 ώρες που προκλήθηκε εναέριο κυκλοφοριακό χάος από τα drones που πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου τον περασμένο Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Η βρετανική εταιρεία, η μεγαλύτερη αεροπορική στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι η αναστάτωση που προκλήθηκε από τα drones επηρέασε 82.000 πελάτες της και οδήγησε στη ματαίωση περισσότερων από 400 από τις πτήσεις της ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Αυτό προκάλεσε απώλεια εσόδων περίπου πέντε εκατομμυρίων στερλίνων και στοίχισε στην εταιρεία δέκα εκατομμύρια στερλίνες σε βοήθεια προς τους πελάτες της.

Το Gatwick αναγκάστηκε τον Δεκέμβριο να κλείσει τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης όταν πέταξαν drones κοντά στον χώρο του στο νότιο Λονδίνου στο πιο σοβαρό περιστατικό που έχουν προκαλέσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μεγάλο αεροδρόμιο.

Περίπου 1.000 πτήσεις ματαιώθηκαν ή εκτράπηκαν και 140.000 επιβάτες επηρεάστηκαν στις τρεις ημέρες που διήρκεσε η αναστάτωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης