Ρωσία: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της δημοτικότητας του Πούτιν

poutin

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της VICIOM του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν έπεσε στο 33,4% - Αυτά είναι τα χαμηλότερα ποσοστά από το 2006

Δυο ερευνητικά ινστιτούτα πραγματοποίησαν, μετά τους εορτασμούς του νέου έτους, δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου έπεσε αρκετά. Σύμφωνα μάλιστα με την μία δημοσκόπηση έφτασε το ιστορικό μίνιμουμ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της VICIOM του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν έπεσε στο 33,4%, ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 η δημοτικότητα του είχε φθάσει το 36,5%. Αυτά είναι τα χαμηλότερα ποσοστά από το 2006.

Το VICIOM έθεσε ευθέως το ερώτημα «ποιόν εμπιστεύεστε κατά την λύση σημαντικών κρατικών ζητημάτων», δίνοντας τη δυνατότητα στους ερωτηθέντες να επιλέξουν έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών. Ο Πούτιν καταλαμβάνει ηγετική θέση στις απαντήσεις. Τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σόϊκγου 13,7% και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ 9,3% , ενώ η δημοτικότητα και των δύο πολιτικών εμφανίζεται μειωμένη κατά 2,3 και 2,4 αντίστοιχα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018.

«Εάν πάρει κανείς τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα τελευταία 15 χρόνια, τότε θα διαπιστώσει ότι το χαμηλότερο ποσοστό 45% είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2005» όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο διευθυντής της VICIOM Βαλέρι Φιόντοροφ το 2015. Με βάσει αυτή την εκτίμηση, μπορεί να ειπωθεί ότι από το 2015 η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου μειώθηκε σημαντικά.

Παρόμοια δημοσκόπηση με την χρήση διαφορετικής μεθοδολογίας πραγματοποίησε το Ίδρυμα Κοινής Γνώμης (FOM) διαιρώντας τους ερωτηθέντες σε εκείνους που εμπιστεύονται απόλυτα τον πρόεδρο και σε αυτούς που μάλλον τον εμπιστεύονται. Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη κι έδειξε ότι η δημοτικότητα του Πούτιν τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν 60%, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 μειώθηκε στο 57%.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Γιατί πέφτει η δημοτικότητα του;

Επειδή για να κρατήσει το νεοφεουδαρχικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στην Ρωσία ποντάρει στον εθνικισμό. Όμως τα συνεχή σκαμπίλια που τρώει από αμερικάνους, ισραηλινούς και τούρκους στην Συρία και η τελείως λάθος τακτική του στο ουκρανικό (η μη παρέμβαση από την πλευρα της Ρωσίας δεν ικανοποιεί τους εθνικιστές), δίνουν στον ρωσικό λαό την εικόνα του διεθνούς καρπαζοεισπράχτορα και οχι του στιβαρού και αποφασιστικού ηγέτη.

Τακης

Σας χάλασε την σούπα βλέπω

Ελ

Ο χειρότερος δικτάτορας της εποχής μας. Έχει κλέψει από τον Ρωσικό λαό $90 δις περίπου. Στην Ελλάδα έχει στείλει τον εργάτη Ιβαν Σαββιδη για να του ξεπλένει τα χρήματα. Κάποια μέρα ίσως έχει την τύχη του Κανταφι όταν ξυπνήσει ο Ρωσικός λαός.

Δήμητρα

Σοβαρά μιλάς ; Δεν τα ξέρεις καλά. Αλλά και έτσι να ήταν, τα 90 δις (που δεν είναι) για το ακαθάριστο προϊόν της Ρωσίας είναι τρίχες. Τα 350 δις και βάλε , της Ελλάδας κοίτα ... Εκεί βρες τους δικτάτορες και το Γουδί ...

Πόρος

Είσαι κοπανος

Poros

Δεν σου έδωσε εσένα τίποτα ψηλά σε άφησε ξέρω, κρίμα .

Poros

Για αυτό που πληρώνεσαι δεν τα πας άσχημα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

TRUMP-ISRAEL

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, αυτό το ποσό ισοδυναμεί με τα επιδόματα που καταβλήθηκαν το 2018 από την Παλαιστινιακή Αρχή σε «φυλακισμένους τρομοκράτες, στις οικογένειές τους και σε πρώην κρατουμένους»

2
Dze1psmXgAEycAG

Θα οικοδομηθούν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές, χάρη στην κατάσταση «εθνικής έκτακτης ανάγκης» ο πολιτικός σύμβουλος του Λευκού Οίκους Στίβεν Μίλερ

2