Η Τερέζα Μέι παρουσιάζει σήμερα το απόγευμα το plan B

mei

 Προσπάθεια για εξεύρεση διακομματικής συναίνεσης και αποφυγής της προοπτική μίας άτακτης εξόδου από την ΕΕ

Εξήντα επτά ημέρες απομένουν έως το Brexit με την Ευρώπη να περιμένει με κομμένη την ανάσα το «Plan B» που θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα η Τερέζα Μέι στο κοινοβούλιο, σε μία προσπάθεια για εξεύρεση διακομματικής συναίνεσης και αποφυγής της προοπτική μίας άτακτης εξόδου από την ΕΕ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα επιχειρήσει στις 17.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, για μία ακόμη φορά να εξασφαλίσει μία διμερή συμφωνία αποχώρησης με την Ιρλανδία και να προσπεράσει έτσι την ΕΕ, σε μία προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου,που την περασμένη εβδομάδα καταψήφισε τη συμφωνία.

Όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, κι ενώ η Μέι θα εξηγεί τους όρους της νέας συμφωνίας με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να συσπειρώσει γύρω από αυτήν τους «αντάρτες» Τόρις και τον «βορειοϊρλανδό αποστάτη», το DUP, οι Ευρωπαίοι πολίτες εκκινούν τις διαδικασίες για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα μόνιμης διαμονής, το λεγόμενο «settled status».

To υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας επεκτείνει τη διαδικασία για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι διαθέτουν έγκυρο διαβατήριο, καθώς και για τα μέλη οικογένειας μη Ευρωπαίων πολιτών, που διαθέτουν έγκυρη ηλεκτρονική κάρτα με βιομετρικά στοιχεία.

Υπό το φόβο ότι μπορεί να ξεσπάσει «πολιτικό τσουνάμι» στο Λονδίνο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, η οποία θα εξηγήσει τους όρους της νέας συμφωνίας, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Την ίδια ώρα στην πατρίδα της, υπάρχουν βουλευτές που θέλουν να την βγάλουν από τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαική οικογένεια.

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει ότι βουλευτές προτίθενται να καταθέσουν τροπολογίες αναφορικά με τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να εμποδίσουν τα σχέδια της Μέι σε σχέση με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εξαιρετικά ανησυχητικά» χαρακτήρισε χθες το γραφείο της πρωθυπουργού της Βρετανίας τα περί «συνωμοσιών» κοινοβουλευτικών με στόχο να αφαιρέσουν από την Τερέζα Μέι τη δικαιοδοσία να ηγείται των διαπραγματεύσεων για το Brexit την εβδομάδα που αρχίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

043_dpa-pa_190524-99-354668_dpai

 Η καναδικη μελέτη, που έβγαλε το πόρισμα, είναι η πρώτη που περιλαμβάνει ασθενείς οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις προτού αναχωρήσουν για την Αβάνα - Τα μέλη των διπλωματικών αποστολών από ΗΠΑ και Καναδά και οι συγγενείς τους ασθένησαν από τα τέλη του 2016 μέχρι και τις αρχές του 2018

germania_astinomia

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης σε ένα γραφείο για θέματα αλλοδαπών, στη γερμανική πόλη Βίσμαρ, καθώς ένας Αφρικανός πρόσφυγας κρατούσε ένα βρέφος σαν όμηρο - Στόχος του ήταν να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη Γερμανία

2
trump_11

«Είναι κανείς τόσο ηλίθιος για να πιστέψει ότι θα έλεγα κάτι ανάρμοστο σε συνομιλία μου με έναν ξένο ηγέτη, σε ένα τέτοιο δυνητικά "πυκνοκατοικημένο" τηλεφώνημα;» αναρωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος