Κομισιόν: Η συμφωνία του Brexit δεν είναι ανοικτή προς επαναδιαπραγμάτευση

Κομισιόν: Η συμφωνία του Brexit δεν είναι ανοικτή προς επαναδιαπραγμάτευση

Δεν έχει διατυπωθεί βρετανικό αίτημα για παράταση του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

BREXITB
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιστά σαφές ότι η συμφωνία του Brexit δεν είναι ανοικτή για επαναδιαπραγμάτευση. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να επανεπεξεργασθεί τις ιδέες της για τις μετα-Brexit εμπορικές σχέσεις με την Βρετανία, εάν το Λονδίνο ζητήσει κάτι διαφορετικό, δήλωσε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η ίδια η συμφωνία της βρετανικής αποχώρησης δεν θα τύχει επαναδιαπραγμάτευσης, τόνισε ο εκπρόσωπος αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό που μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μπορεί να είναι η πολιτική διακήρυξη για την μελλοντική εμπορική σχέση.

Δεν έχει διατυπωθεί βρετανικό αίτημα για παράταση του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξηγήσει για ποιον λόγο χρειάζεται παράταση, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποφασίσει με όρους ομοφωνίας εάν θα παρατείνει την προθεσμία για το Brexit, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής ευρωπαίου διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ ότι η Βρετανία θα μπορούσε να τύχει διαφορετικών εμπορικών όρων εάν αλλάξει τις κόκκινες γραμμές της, απάντησε: «Είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε...αλλά η συμφωνία αποχώρησης- και επαναλαμβάνω, η συμφωνία αποχώρησης- που συμφωνήθηκε από τους 27 και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν είναι ανοικτή για επαναδιαπραγμάτευση».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης