Πολιτικό... ζόμπι η Τερέζα Μέι - Το «Brex(sh)it» κάνει το γύρο του κόσμου

Πολιτικό... ζόμπι η Τερέζα Μέι - Το «Brex(sh)it» κάνει το γύρο του κόσμου

Ο πόλεμος νεύρων συνεχίζεται σήμερα το βράδυ με την ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο   -  πιθανότητα για μία μη συμφωνία δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλή προειδοποιεί ο Μπαρνιέ - Ολοκληρωτική ταπείνωση της Μέι γράφουν οι Βρετανοί - «Μα τι «Brexshit!!!», γράφει ο γερμανικός Τύπος

brexit_ar
Ο πόλεμος νεύρων συνεχίζεται στη Βρετανία, ένα 24ωρο μετά τη «σφαγή» της Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων με την καταψήφιση της συμφωνίας για το Brexit, ο βρετανικός Τύπος της δείχνει την... πόρτα και οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η Συντηρητική πρωθυπουργός περιφέρεται σαν πολιτικό ζόμπι στο Λονδίνο...

«Η συμφωνία της Μέι για το Brexit είναι νεκρή σαν ένα πτηνό της μυθολογίας...,γράφει η βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun» .Υπό τον τίτλο: «Brextinct» - Τo Brexit υπό εξαφάνιση), η εφημερίδα απεικονίζει τη Μέι ως κότα...

«Ένας ολοκληρωτικός εξευτελισμός», είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph» σχολιάζοντας την ταπεινωτική ήττα της Μέι χθες στο κοινοβούλιο.

Η συμφωνία για το Brexit κρέμεται από μία κλωστή

"Ποτέ o κίνδυνος για μία μη συμφωνία δεν ήταν τόσο υψηλός»,προειδοποίησε σήμερα από το Στρασβούργο ο Μισέλ Μπαρνιέ, βασικός διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit.

«Η Βρετανία έχει χρεοκοπήσει πολιτικά, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild», σχολιάζοντας πως στη χώρα πλέον δεν έχει κανείς τον έλεγχο.


Μέσα στις επόμενες ώρες θα κριθεί το πολιτικό μέλλον της Συντηρητικής πρωθυπουργού αν, και τα περισσότερα βρετανικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι, οποιοσδήποτε άλλος στη θέση της, θα είχε αποχωρήσει.

Κλείσιμο
Για τον Νικολάους Μπλόμε, αρθρογράφο της εφημερίδας Bild, η Τερέζα Μέι είναι πολιτικά νεκρή ωστόσο, περιφέρεται σαν πολιτικό ζόμπι καθώς ένα 24ωρο μετά την ιστορική ήττα της στη Βουλή των Κοινοτήτων με την πλειοψηφία των βουλευτών να γυρνούν την πλάτη στη συμφωνία που συνήψε με τις Βρυξέλλες για το Brexit, σήμερα αναμένεται να επιβιώσει στην ψηφοφορία με τους βουλευτές να καλούνται να την στηρίξουν .

Στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, των Εργατικών, η Μέι αναμένεται να αποσπάσει την υποστήριξη και των ομοιδεατών της και αλλά και του βορειοιρλανδικού κόμματος παραμένοντας στην πρωθυπουργία. Αδύναμη όσο ποτέ άλλοτε, θα επιχειρήσει για μία ακόμη φορά να βάλει τάξη στο βρετανικό κοινοβούλιο: οι Βρετανοί ψήφισαν «ναι» στην αποχώρηση της χώρας από την ευρωπαική οικογένεια και δυόμισι χρόνια αργότερα, το κοινοβουλευτικό σώμα δεν μπορεί να αποφασίσει εάν θέλει να μείνει ή να φύγει από την Ε.Ε.

«Θα μπορούσε βέβαια να γίνει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό «Focus». Αλλά, «τι νόημα έχει όταν η μία πλευρά δεν μπορεί να αποφασίσει τι θέλει πραγματικά;», διερωτάται η εφημερίδα «Bild». Σε τι βοηθά όταν οι Βρετανοί πολιτικοί έχουν ξεχάσει τόσο την τέχνη του συμβιβασμού όσο και την τέχνη της εναλλακτικής: μέσα ή έξω.

Για Ίαν Μπεγκ, ειδικό στο θέμα του Brexit, καθηγητή στο London School of Economics χθες έγινε η «σφαγή» της Μέι.Σήμερα αναζητά ένα Plan B, που θα βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα της, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης