Τραμπ: Το shutdown θα μπορούσε να λήξει σε 15 λεπτά

Τραμπ: Το shutdown θα μπορούσε να λήξει σε 15 λεπτά

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί και πάλι να πετάξει το μπαλάκι στους Δημοκρατικούς για το μεγαλύτερο shutdown στην αμερικανική ιστορία – Θα μπορούσε να διευθετηθεί «μέσα σε 15 λεπτά» εάν οι Δημοκρατικοί συναινέσουν στο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό 

trump__4_
Πιέσεις στους Δημοκρατικούς για την άρση της αναστολής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους (shutdown) προσπαθεί να ασκήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, που προσπαθεί να άρει το αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το μεγαλύτερο shutdown στην αμερικανική ιστορία θα μπορούσε να διευθετηθεί «μέσα σε 15 λεπτά», εάν οι Δημοκρατικοί συναινέσουν στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Με μπαράζ αναρτήσεων στο twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ καλούσε τη Δημοκρατική αντιπολίτευση να «επανέλθει στην Ουάσινγκτον» για να θέσει τέρμα σε αυτό που αποκάλεσε «φρικτή ανθρωπιστική κρίση στα νότια σύνορα».

«Οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να επιλύσουν το shutdown σε 15 λεπτά! Καλέστε τον Δημοκρατικό γερουσιαστή ή βουλευτή σας. Πείτε τους να κάνουν τη δουλειά τους! Ανθρωπιστική κρίση», έγραψε στο Twitter.



«Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας στον Λευκό Οίκο»

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στις επικρίσεις της Washington Post για την απουσία ενός σχεδίου από την πλευρά του για την επαναλειτουργία της κυβέρνησης. «Πράγματι, δεν υπάρχει σχεδόν κανένας στον Λευκό Οίκο, μόνο εγώ, και έχω ένα σχέδιο για το shutdown», έγραψε στο twitter, κι ενώ την Παρασκευή είχε πει ότι δεν θέλει «τόσο γρήγορα» να κηρύξει διαδικασία έκτακτης ανάγκης.






Πώς σκέφτεται να χρηματοδοτήσει το τείχος

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Λευκός Οίκος σκέπτεται να ανακατευθύνει κονδύλια για χορήγηση έκτακτης βοήθειας σε διάφορες περιφέρειες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές όπως το Πουέρτο Ρίκο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός συνοριακού φράχτη.

Την ίδια ώρα, οι εργασίες της Γερουσίας έχουν ανασταλεί μέχρι τη Δευτέρα, κι ενώ από πουθενά δεν προκύπτει ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός προς το παρόν.

Όμως, οι συνέπειες του shutdown είναι μεγάλες, καθώς οι 800.000 υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που επηρεάζονται από αυτό δεν πληρώθηκαν.

Από τις 22 Δεκεμβρίου, οι μισοί από αυτούς, που κρίνονται ως «μη απαραίτητοι», τέθηκαν σε αναγκαστική άδεια, ενώ οι άλλοι μισοί επιτάχθηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης