Αυστρία: Αποφυλακίζεται ο γνωστότερος νεοναζί της χώρας

neo-nazi-back-750x3471462200238

Πρόκειται για τον 60χρονο Γκότφριντ Κιούσελ στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης επτά ετών και εννέα μηνών για ναζιστική δραστηριοποίηση 

Έπειτα από έκτιση της ποινής κάθειρξης επτά ετών και εννέα μηνών που του είχε επιβληθεί για ναζιστική δραστηριοποίηση, αποφυλακίζεται τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, ο θεωρούμενος ως γνωστότερος στην Αυστρία νεοναζί, ο 60χρονος Γκότφριντ Κιούσελ, όπως μετάδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Ο Κιούσελ είχε καταδικαστεί βάσει του αυστριακού νόμου περί ναζιστικής δραστηριοποίησης, για την ίδρυση και λειτουργία επί δύο χρόνια εξτρεμιστικής διαδικτυακής ιστοσελίδας με ρατσιστική, ξενοφοβική αρθρογραφία και γενικότερα περιεχομένου υποκίνησης φανατισμού και μίσους.

Αρχικά ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη εννέα ετών, ποινή που αργότερα μειώθηκε από το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιέννης σε επτά χρόνια και εννέα μήνες, ποινή που εξέτισε τελικά πλήρως.

Αιτήματά του στο παρελθόν, για πρόωρη αποφυλάκισή του, είχαν απορριφθεί με το αιτιολογικό πως εξακολουθεί να ισχύει η επικινδυνότητά του, "καθώς πρόκειται για ηγετική φυσιογνωμία της αυστριακής νεοναζιστικής σκηνής".

Ο Γκότφριντ Κιούσελ είχε καταδικαστεί για ναζιστική επαναδραστηριοποίηση, για παραβίαση δηλαδή του αποκαλούμενου "Νόμου Απαγόρευσης", που είχε θεσπίσει αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945, η πρώτη αυστριακή κυβέρνηση και με τον οποίο απαγορευόταν το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της Αυστρίας.

Ο νόμος, που είναι ενσωματωμένος στο αυστριακό Σύνταγμα και είχε τροποποιηθεί το 1947 και τελευταία το 1992, προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό (ΣΣ από ... "απλή" συνθηματολογία, σύμβολα και εμβλήματα) και εφαρμόζεται αμείλικτα σχεδόν πάντα από τα αυστριακά δικαστήρια σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Σταυρος

τον εκλεισαν φυλακη μονο για τις ιδεες του....στη χωρα που οι βιαστες παιδιων κυκλοφορουν ελευθεροι

Ο άλλος...

ο ακροδεξιός Αυστριακός Γκέοργκ Χάιντερ που ηγείτο κόμματος που προηγείτο στις δημοσκοπήσεις σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα... Μήπως γι αυτό τελικά παραιτήθηκε ο Φάρατζ από την ηγεσία του UKIP μετά το δημοψήφισμα για το Brexit δηλώνοντας ότι φοβόταν για τη ζωή του;

Τ.Σ

Αν και σχεδόν φασιστική χώρα τώρα τελευταία, οι νόμοι εφαρμόζονται κανονικότατα από την δικαιοσύνη της Αυστρίας αντίθετα με την Ελληνική που ναζιστές με βαρύτερες κατηγορίες παραμένουν ακόμα εκτός φυλακής.

Έχεις δίκιο

Η Αυστρία έχει υπάρξει ναζιστικη και τους έχει θέσει εκτός νόμου Ακόμα και όταν απλά εκφράζονται . Η Ελλάδα έχει υποστεί συμμοριτοπολέμο και προσπάθεια διάλυσης και μακροχρόνια τρομοκρατία από τους Μαρξιστές και ακόμα τους έχει έξω να αλωνίζουν, να μετέχουν στις εκλογές και να σχηματίζουν κυβερνήσεις!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης