Βίντεο: Οι Ολλανδοί υποδέχθηκαν το 2019 με μία βουτιά στην παγωμένη Βόρεια Θάλασσα
Όπως επιβάλλει το έθιμο, μπήκαν στα νερά, η θερμοκρασία των οποίων δεν ξεπερνούσε τους 7 βαθμούς - Τα ουρλιαχτά προδίδουν του ψύχους το αληθές
Αψηφώντας το πολικό ψύχος χιλιάδες Ολλανδοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Βόρειας Θάλασσας για να γιορτάσουν την έλευση τουνέου έτους.
'Όπως επιβάλλει το έθιμο, οι χειμερινοί κολυμβητές –και όχι μόνο– μπήκαν με θάρρος στα νερά, η θερμοκρασία των οποίων δεν ξεπερνούσε τους 7 βαθμούς. Μόνο στο Σεβενίνγκεν, στα προάστια της Χάγης, 10.000 άνθρωποι βούτηξαν στα νερά.
"Ήταν καταπαγωμένο! Ήταν τρελό, μαζεύτηκε τόσος κόσμος! Έκανε πάρα πολύ κρύο αλλά είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά", σχολίασε μια 28χρονη Αγγλίδα, που προσπαθούσε να ζεσταθεί τυλιγμένη σ' ένα μπουρνούζι.
Για τον Στέφαν, έναν 37χρονο Ολλανδό, η σημερινή βουτιά ήταν εκπλήρωση ενός ονείρου: "Εδώ και δέκα χρόνια, έλεγα συνεχώς ότι έπρεπε να το κάνω", είπε.
Οι φετινοί εορτασμοί στην Ολλανδία δεν ήταν πάντως αναίμακτοι: στο Ένσεντε, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα μετά από μια έκρηξη βεγγαλικών. Άλλος ένας έχασε τη ζωή του στο χωριό Μόρα, ενώ εκτόξευε βεγγαλικά.
Στην Ολλανδία αναφέρθηκαν άλλοι δύο θάνατοι τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου, όμως οι αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν αν συνδέονται με ατυχήματα κατά τη ρίψη βεγγαλικών.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.