Η Daily Mail «ξεμπροστιάζει» τον Γιούνκερ: Με ιδιωτικό τζετ τα μισά επαγγελματικά του ταξίδια!

juncker

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» το ρητό που ταιριάζει «γάντι» στον πρόεδρο της Κομισιόν - Παρότι κρούει συχνά τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική άλλαγή χρησιμοποιεί πρακτικές που δυσχεραίνουν το πρόβλημα και επιβαρύνουν του Ευρωπαίους φορολογούμενους

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χρησιμοποίησε ιδιωτικά τζετ για σχεδόν το 50% των φετινών ταξιδιών του ανά την υφήλιο, αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία που φέρνει στο φως η Daily Mail.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα εναέρια ταξί πρέπεί να χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι αδύνατον να βρεθούν κατάλληλες εμπορικές πτήσεις, τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κομισιόν χρησιμοποίησε ιδιωτικά αεροσκάφη για 21 από τα 43 επίσημα ταξίδια του από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο, χρεώνοντας το ταμείο της Επιτροπής με έναν λογαριασμό που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όπως εξηγεί στο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα.

Μετά τις αποκαλύψεις της Daily Mail, πολλοί Βρετανοί ζητούν να διερευνηθεί η φερόμενη ως «υπερβολική» χρήση ιδιωτικών πτήσεων που χρηματοδοτούνται από φορολογούμενους της ΕΕ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μόνο το κόστος ενός ιδιωτικού αεροσκάφους για ένα ταξίδι μετ' επιστροφής στην Τυνησία του Γιούνκερ κόστισε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους £32.943 (36.523 ευρώ). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να παραδώσει στην εφημερίδα τον αναλυτικό λογαριασμό, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι ο κ. Γιούνκερ πέταξε με αντιπροσωπεία 13 ατόμων και ότι το κόστος μετακίνησης ήταν κατά μέσο όρο £2.357 (2.611 ευρώ) ανά άτομο.

Στη διάρκεια του συγκεκριμένου ταξιδιού τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε με αξιωματούχους της Τυνησίας για να συζητήσει πρότζεκτ συνεργασίας μεταξύ της βορειοαφρικανικής χώρας και της ΕΕ. Ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος πρόσφατα έλαβε αύξηση μισθού, και πλέον κερδίζει πάνω από 387.730 ευρώ ετησίως, ζήτησε περίπου 600 ευρώ για τα έξοδα μιας διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και τα ημερήσια του έξοδα.

Το κόστος ενός άλλου ιδιωτικού αεροπλάνου για την επίσκεψή του Γιούνκερ τον Νοέμβριο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου δείπνησε με ηγέτες του κόσμου πριν από την συμμετοχή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ανήλθε σε 25.946 ευρώ.

Και πάλι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τον αναλυτικό λογαριασμό, αλλά επιβεβαίωσε πως ο Γιούνκερ ταξίδεψε με αντιπροσωπεία 11 ατόμων και ότι τα ατομικά έξοδα ταξιδιού ανέρχονταν σε 2.100 ευρώ ανά άτομο.

junck-mesa


Σύμφωνα με την Daily Mail, μακράν το πιο ακριβό ταξίδι του Γιούνκερ με ιδιωτικό τζετ ήταν η επίσκεψη του στην Μαδρίτη για μια διάλεξη και συνάντηση με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε.

Το κόστος ανά άτομο ανήλθε στα 7.458 ευρώ, αλλά το συνολικό κόστος δεν έχει αποκαλυφθεί.

Ιδιωτικά αεροπλάνα ναύλωσε επίσης ο Γιούνκερ για ταξίδια που περιλάμβαναν ομιλίες και δύο ακόμη για «επαγγελματικά» δείπνα και γεύματα με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Μάλιστα, χρησιμοποίησε 6 φορές ιδιωτικό αεροπλάνο για να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις στην γειτονική Γερμανία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στις Βρυξέλλες και συνδέεται μαζί τους με τακτικά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών.

Το συμπέρασμα απ' όλα τα παραπάνω είναι πως το ρητό «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» ταιριάζει «γάντι» στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος, παρότι κρούει συχνά τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική άλλαγή χρησιμοποιεί πρακτικές που δυσχεραίνουν το πρόβλημα και επιβαρύνουν την τσέπη των Ευρωπαίων φορολογούμενων!

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Σάκης

Ο κίτρινος τύπος στο απόγειο του! Αν προσέξατε τις ημερομηνίες, τα ταξίδια απο 3 ως 9 είναι στην πραγματικότητα ένα με στάσεις. Εκ των πραγμάτων αδύνατο να γίνουν με εμπορικές πτήσεις σε αυτο το διάστημα. Και μην βγει κανένας έξυπνος να πει οτι πετάει η air bahal.

Αλεξ

Να είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι σωστό να λαϊκίζουμε!! Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει δεν μας αρέσει η θέση που έχει ο Γιούνκερ έχει πολλές απαιτήσεις κ πολλά ραντεβού κ συναντήσεις! Εγώ θεωρώ λογικό να έχει ένα αεροπλάνο για τα ταξίδια του, σκεφτείτε ότι Έλληνες επιχειρηματίας κ έχουν οδηγό με αυτοκίνητο να τους περιμένει απο κάτω , άρα η θέση που έχει ο Γιούνκερ είναι φυσικό να έχει ανάγκες επάγγελματικες, Επίσης η ευρωπαϊκή ένωση είναι ένωση με υψηλό βοιοτικο επίπεδο, δεν είναι στην Μπουρκίνα φασο που δεν έχουν να φάνε, καλά είναι να βγει καμία είδηση για την ελληνική δημόσια κατάχρηση και όχι για την πλούσια ΕΕ!!!

Προφανώς

Ο Ζάκ Κλωντ παραήταν ντίρλα για να ταξιδεψει με κανονική πτήση . Γενικά παίζει το σενάριο κάθε φορά αρχίζει να σκοντάφτει και να τραγουδά στα σουηδικά να τον βάζουν στα γρήγορα στο ιδιωτικό τζετ για να μην γίνουν ρόμπα διεθνώς.

Τασος

Ο κατευθυνόμενος λαϊκισμός των εφημερίδων είναι αυτός που έφερε την πάλαι ποτέ αυτοκρατορία στο χάλι που βρίσκεται τώρα. Και συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο.

Μπροστάρης της Νέας Δημοκρατίας και του Λαικού Κόμματος του Μάνφρεντ Βέμπερ

Γι αυτά λοιπόν που γράφει η Daily Mail και η κάθε Daily Mail, εμείς στις ευρωεκλογές του Μαίου θα ψηφίσουμε Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (δηλαδή Ν.Δ.) ούτως ώστε την Προεδρία της Κομισιόν να την αναλάβει ο σοβαρότατος Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μάνφρεντ Βέμπερ. Τέλος οι τραχανάδες συντηρητικοί και σοσιαλφιλελεύθεροι στις θέσεις κλειδιά των ευρωπαϊκών θεσμών. Τώρα θα τα αναλάβουν ΟΛΑ οι σοβαροί και υπεύθυνοι δεξιοί έμπιστοι της Μέρκελ και της νεοεκλεγείσας Ανεγκρετ Κραμπ Κάρενμπάουερ. Και σ´όποιον αρέσει.

Σπύρος

Αυτά τα σκουπίδια είναι που φορολογουν τον κόσμο για εκπομπές ρύπων και πράσινη ανάπτυξη την στιγμή που ταξιδεύουν με ιδιωτικά αεροπλάνα και τρένα..

Κωνσταντίνος

Ένα απο τα καθάρματα που μας πιέζουν για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και παραχώρησης της ταυτότητας και του πολιτισμού μας στους σκοπιανούς

kyriakos

Η εφημερίδα αυτή εκφράζει τον εσωτερικό κόσμο τους. Σκοτεινές ψυχές, αυτοί σφάζουν 1000 κι εσύ κλέβεις ένα παγωτό και σου λένε "είμαστε και οι δυό παράνομοι". Είναι έτοιμοι για την κλωτσιά που θα τους πετάξει έξω από την ΕΕ και λένε "η ΕΕ δεν δουλεύει καλά" κι έχουν απαιτήσεις. Ψηφίζουν έξοδο και λένε "για τα επόμενα δύο χρόνια που θα είμαστε μέσα στην ΕΕ θα χαράζουμε την εξωτερική πολιτική της ΕΕ". Στοκοι, πονηροι, μεσαιωνικοί.

kyriakos

Η εφημερίδα αυτή εκφράζει τον εσωτερικό κόσμο τους. Σκοτεινές ψυχές, αυτοί σφάζουν 1000 κι εσύ κλέβεις ένα παγωτό και σου λένε "είμαστε και οι δυό παράνομοι". Είναι έτοιμοι για την κλωτσιά που θα τους πετάξει έξω από την ΕΕ και λένε "η ΕΕ δεν δουλεύει καλά" κι έχουν απαιτήσεις. Ψηφίζουν έξοδο και λένε "για τα επόμενα δύο χρόνια που θα είμαστε μέσα στην ΕΕ θα χαράζουμε την εξωτερική πολιτική της ΕΕ". Στοκοι, πονηροι, μεσαιωνικοί.

.

Δινετε σημασια στο τι γραφει το "Ποντικι" της Αγγλιας, που ακομα και βροχη να φερει απο το Βελγιο ο αερας στην Αγγλια παλι την ΕΕ θα κατηγορησει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης