Ισραηλινή αεροπορική επίθεση εναντίον θέσης της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινή αεροπορική επίθεση εναντίον θέσης της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση εναντίον θέσης της Χαμάς μετά την εκτόξευση ρουκέτας από τη Γάζα

gaza1
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε στη διάρκεια της νύκτας εναντίον θέσης της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας μετά την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον του Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, την πρώτη μετά την κλιμάκωση των εντάσεων τον Νοέμβριο που είχαν δημιουργήσει φόβους για μια νέα ανοικτή σύγκρουση.

«Ένα επιθετικό ελικόπτερο έβαλε στόχο στρατιωτική θέση της Χαμάς στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας», ανέφεραν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους που έδωσαν στη δημοσιότητα στη διάρκεια της περασμένης νύκτας.

Λίγο νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε κάνει λόγο για μια «βολή εναντίον του Ισραήλ» χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τη φύση της. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για ρουκέτα.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε την επίθεση εναντίον μιας από τις θέσεις της, διευκρινίζοντας πως εκτοξεύθηκαν εναντίον της δύο πύραυλοι, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές, αλλά όχι θύματα.

Πρόκειται για την πρώτη εκτόξευση ρουκέτας από τη λωρίδα της Γάζας μετά τη σοβαρή σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς τον Νοέμβριο. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί και 26 τραυματισθεί από την απάντηση των Ισραηλινών στις εκατοντάδες των ρουκετών που είχαν εκτοξευθεί από τη Γάζα και είχαν στοιχίσει τη ζωή σ' έναν άνθρωπο στο Ισραήλ, ενώ είχαν τραυματίσει δεκάδες.

Εξάλλου ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες Παρακσευή στη λωρίδα της Γάζας από τα ισραηλινά πυρά στη διάρκεια των διαδηλώσεων που διεξάγονται κάθε εβδομάδα κοντά στον φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Κλείσιμο
Από τις 30 Μαρτίου και την έναρξη της παλαιστινιακής κινητοποίησης με την ονομασία «Πορεία της Επιστροφής», τουλάχιστον 245 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματισθεί από τις σφαίρες των ισραηλινών στρατιωτών στη λωρίδα της Γάζας. Από την πλευρά του Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί δύο ισραηλινοί στρατιώτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης