Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά κήρυξε τον πόλεμο στη... σοκολάτα Toblerone

Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά κήρυξε τον πόλεμο στη... σοκολάτα Toblerone

H πιστοποίηση «χαλάλ» που έλαβε η ελβετική σοκολάτα εξόργισε τους ευρωσκεπτικιστές - Κατηγορούν την εταιρεία για εξισλαμισμό και καλούν τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν το προιόν

toblerone
Τον πόλεμο στη γνωστή σοκολάτα Toblerone κήρυξαν μέλη της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς με αφορμή την πιστοποίηση χαλάλ που έχει λάβει το προιόν.

Το φιτίλι της οργής άναψε κυριακάτικο δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας «Blick», σύμφωνα με το οποίο η νόστιμη σοκολάτα έχει παραχθεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες του Ισλάμ, λαμβάνοντας τη θρησκευτική πιστοποίηση με βάση το Κοράνι.

Οι χρήστες του Διαδικτύου ζήτησαν μποϊκοτάζ της ελβετικής σοκολάτας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πιστοποίηση της ως χαλάλ.

Ο Γέοργκ Μόιτχεν, εκπρόσωπος της ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της Γερμανίας «Εναλλακτική για τη Γερμανία», δημοσίευσε το θέμα στο Facebook επικρίνοντας την εταιρεία για εξισλαμισμό.

«Ο εξισλαμισμός δεν λαμβάνει χώρα,ούτε στη Γερμανία ούτε στην Ευρώπη», έγραψε ειρωνικά αναρτώντας μία φωτογραφία της σοκολάτας Toblerone.

Άρα είναι σίγουρα καθαρή σύμπτωση ότι η εικονιζόμενη, διάσημη σοκολάτα έχει πλέον πιστοποιηθεί ως« HALAL ».

Κλείσιμο
O όρο Halal σημαίνει «επιτρεπτό» στα αραβικά και χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει τι είναι αποδεκτό για τους μουσουλμάνους σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο που περιγράφεται στο Κοράνι. Ως εκ τούτου, η Toblerone, ελβετική σοκολάτα που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία ζαχαροπλαστικής Mondelēz International Inc., υπήρξε πάντα halal επειδή δεν περιέχει κρέας ή αλκοόλ, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η συνταγή της σοκολάτας δεν έχει αλλάξει, αλλά πριν από περίπου οκτώ μήνες το εργοστάσιο Toblerone στην ελβετική πρωτεύουσα της Βέρνης έλαβε πράγματι την πιστοποίηση halal.

Eκπρόσωπος της εταιρείας Mondelēz, που παρασκευάζει τη σοκολάτα Toblerone, δήλωσε στο CNN: «Η πιστοποίηση δεν είχε ως αποτέλεσμα καμία αλλαγή στην αγαπημένη μας παραδοσιακή συνταγή Toblerone.«Λόγω της φύσης της σοκολάτας Toblerone, η παραγωγική της διαδικασία ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα κριτήρια halal».

Την ειρωνική δήλωση του Μόιτεν υιοθέτησαν πολλοί χρήστες των social media πολλοί από τους οποίους καλούσαν τους καταναλωτές να μην αγοράζει τη συγκεκριμένη σοκολάτα.

Αλλά άλλοι έσπευσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα επισημαίνοντας ότι, με την πιστοποίηση χαλάλ η ελβετική εταιρεία καθιστούσε σαφές στους μουσουλμάνους ότι μπορούν να τρώνε και τη σοκολάτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης