Τα ενθέματα στήθους τραχείας επιφανείας ανακαλούνται επειδή έχασαν τη σήμανση CE που επιτρέπει να πωλούνται στη Γαλλία και την Ευρώπη
Ο γαλλικός οργανισμός φαρμάκων (ANSM) ζήτησε από την εταιρεία Allergan να αποσύρει τα ενθέματα στήθους τραχείας επιφανείας που έχει στις αποθήκες της, επειδή έχασαν τη σήμανση CE που επιτρέπει να πωλούνται στη Γαλλία και την Ευρώπη.
Η Εθνική Υπηρεσίας Ασφάλειας των Φαρμάκων και των Προϊόντων Υγείας της Γαλλίας ανέφερε ότι ανημερώθηκε σήμερα ότι αυτά τα ενθέματα τραχείας επιφανείας δεν διαθέτουν από την Δευτέρα τη σήμανση CE. Κατά συνέπεια, δεν επιτρέπεται να πωλούνται στην Ευρώπη και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την εταιρεία να ανακαλέσει τα προϊόντα της από όλα τα νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία ή άλλες υπηρεσίες υγείας που ενδέχεται να τα έχουν στις αποθήκες τους.
Τα ενθέματα τραχείας επιφανείας καλύπτουν το 85% της γαλλικής αγοράς, ενώ τα ενθέματα λείας επιφανείας το υπόλοιπο 15%.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.