Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι μεγάλες αλλαγές μέσα στο 2018 και οι 40 εμφανίσεις με την σύζυγό του

kim09

Ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε μέσα στο έτος περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις που αφορούν θέματα οικονομίας και διπλωματίας της απομονωμένης χώρας του και λιγότερες επισκέψεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Το 2017 απειλούσε τη Δύση με μια σειρά πυρηνικών δοκιμών. Αλλά καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2018 η εκτίμηση είναι πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε μια μεγάλη στροφή και αντί να επιθεωρεί τον στρατό και τα πυρηνικά του όπλα έστρεψε το ενδιαφέρον του στην οικονομία και τη διπλωματία.

Σύμφωνα με την ανάλυση του ειδησεογραφικού πρακτορείου της Νότιας Κορέας Yonhap News Agency, ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας μέσα στο 2018 πραγματοποίησε 123 δημόσιες εμφανίσεις, οι οποίες αφορούν επισκέψεις σε δημόσιους χώρους και διπλωματικές επαφές, στις οποίες περιλαμβάνονται και συναντήσεις κορυφής.

Από το σύνολο των εμφανίσεων του ισχυρού άνδρα της απομονωμένης χώρας οι 52 είχαν σχέση με τη διπλωματία και οι 43 αφορούσαν οικονομικές υποθέσεις. Συνολικά μέσα στη χρονιά που φεύγει ο Κιμ Γιονγκ Ουν αφιέρωσε το 77,2% των δημοσίων εμφανίσεων του στη διπλωματία και την οικονομία ενώ το 2017 σχεδόν το σύνολο των δημοσίων εμφανίσεών του αφορούσαν τον στρατιωτικό τομέα.

Μέσα στο 2017 οι διπλωματικές σχέσεις της Βόρειας Κορέας με χώρες της Δύσης, όπως οι ΗΠΑ αλλά και με χώρες, που παραδοσιακά είναι σύμμαχοι του καθεστώτος, όπως η Ρωσία και η Κίνα, διαταράχθηκαν εξαιτίας των προκλητικών πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας. Όμως, τον Απρίλιο του 2018 ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε στροφή στην πολιτική του και σε ομιλία του στην ολομέλεια του του «Κόμματος των Εργατών» δεσμεύτηκε να μεταφέρει όλους τους εθνικούς πόρους στην ανάπτυξη της οικονομίας. Το 2018 ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποίησε μόνο 8 δημόσιες εμφανίσεις σε στρατιωτικές τοποθεσίες σε αντίθεση με το περασμένο έτος, που είχε πραγματοποιήσει 41 εμφανίσεις σχετικές με στρατιωτικές υποθέσεις.

Το 2018 αναβάθμισε την σύζυγό του σε Πρώτη Κυρία

Παράλληλα, μέσα στο τρέχον έτος ο Κιμ Γιονγκ Ουν φρόντισε να αναβαθμίσει και την σύζυγό του, από «σύντροφο» σε «Πρώτη Κυρία». Η νεαρή Ρι Σολ Γιου, που σπάνια έκανε δημόσιες εμφανίσεις και ζούσε στη σκιά του ευτραφούς συζύγου της, το 2018 βρέθηκε στο πλευρό του δημόσια 40 φορές ενώ το 2017 είχε συνοδεύσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν δημόσια μόνο 7 φορές!

Η 29χρονη σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε μαζί του σε δύο συναντήσεις κορυφής με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Μουν Τζάε Ιν αλλά δεν τον συνόδευσε στην συνάντηση κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη, αφού η Μελάνια Τραμπ δεν είχε συνοδεύσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στην ιστορική συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Δείτε Επίσης

ios_a

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστούν στην Ευρώπη κρούσματα - Η Τουρκία έχει ετοιμάσει θερμικές κάμερες - Η Ρωσία αναπτύσσει εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού μετά και από ύποπτο κρούσμα- Στο Σιάτλ υπάρχει κρούσμα - Σε επιφυλακή και η Ελλάδα

makron12

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι αδύνατο να έχουμε διαφωνίες, να ασκήσουμε κριτική στη μία ή την άλλη ενέργεια της κυβέρνησης του Ισραήλ αλλά η άρνηση της ύπαρξής του υπάγεται σήμερα σε μια σύγχρονη μορφή αντισημιτισμού», πρόσθεσε ο Μακρόν