Γαλλία, Κίτρινα Γιλέκα: Μόλις 33.500 διαδηλωτές σε όλη τη χώρα, αλλά τα επεισόδια... επεισόδια!

Γαλλία, Κίτρινα Γιλέκα: Μόλις 33.500 διαδηλωτές σε όλη τη χώρα, αλλά τα επεισόδια... επεισόδια!

Στο Παρίσι, 1.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους - Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ σε πόλεις της περιφέρειας αρκετοί πολίτες που θέλησαν να κάνουν τις αγορές τους αποδοκίμασαν τις μερικές δεκάδες διαδηλωτών με κίτρινα γιλέκα

vests0
Μικρότερη αριθμητικά ήταν η σημερινή κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων" σε ολόκληρη τη Γαλλία με περίπου 33.500 διαδηλωτές να έχουν βγει στους δρόμους μέχρι το μεσημέρι σε σύγκριση με τους 77.000 που είχαν βγει το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

LIVE: Yellow Vests march under ‘Macron resign’ motto, huge numbers of police deployed


Στο Παρίσι, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους.

Μια 44χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο στη βόρεια Γαλλία, στα σύνορα με το Βέλγιο, και το δυστύχημα φέρεται ότι προκλήθηκε από οδοφράγματα που είχαν στήσει τα "κίτρινα γιλέκα".

Σύμφωνα με το δίκτυο France Info, ένας άνδρας και μια γυναίκα επέβαιναν χθες το απόγευμα σε αυτοκίνητο, το οποίο κατευθυνόταν προς την κοινότητα Σουασόν κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Ο οδηγός του οχήματος παρατήρησε ότι υπήρχαν οδοφράγματα που είχαν στήσει τα "κίτρινα γιλέκα" και έκανε επί τόπου στροφή, που είχε ως αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με άλλο όχημα. Η γυναίκα σκοτώθηκε, ενώ ο οδηγός συνελήφθη και παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Σουασόν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, που επικαλείται τον διευθυντή του τηλεοπτικού δικτύου RT, στις διαδηλώσεις τραυματίστηκε ο ανταποκριτής του ο οποίος κάλυπτε τις διαδηλώσεις.

Στην Γκρενόμπλ η πορεία των «κίτρινων γιλέκων» έχει ήδη ολοκληρωθεί χωρίς επεισόδια, ενώ και στην Τουλούζη οι συγκεντρωμένοι είναι προς το παρόν μερικές δεκάδες.


Όπως αναφέρει μάλιστα η γαλλική εφημερίδα δεκάδες ψεύτικες ειδήσεις κατακλύζουν από το πρωί τα κοινωνικά δίκτυα, όπου διαδίδονται φήμες για δήθεν αποκλεισμό των εθνικών οδών από τις αστυνομικές δυνάμεις και μπλόκα σε τουριστικά λεωφορείου, με σκοπό να «μην συγκεντρωθούν στη γαλλική πρωτεύουσα περισσότεροι διαδηλωτές».


Η αστυνομία του Παρισιού εκτιμά ότι από νωρίς σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν 95 προσαγωγές, εκ των οποίων 63 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, αριθμός πολύ μικρότερος από τις 598 προσαγωγές και την κράτηση 475 ανθρώπων που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα λίγο μετά τις 14:00

vests1
vests2
vests3
vests4
vests5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης