Ο Πορτογάλος πρόεδρος μιλά με τον Σι Τζινπίνγκ για επενδύσεις και του... τρέχουν κυριολεκτικά τα σάλια

Ο Πορτογάλος πρόεδρος μιλά με τον Σι Τζινπίνγκ για επενδύσεις και του... τρέχουν κυριολεκτικά τα σάλια

H αμήχανη στιγμή που κατέγραψαν οι ρεπόρτερ κατά την  έναρξη των συνομιλιών των δύο προέδρων κάνει τον γύρο του διαδικτύου

sousa
Μία ιδιαίτερα αμήχανη στιγμή κατέγραψαν οι κάμερες των ρεπόρτερ που κάλυπταν την έναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, και τον Πορτογάλο ομόλογό του, Μαρσέλου Ρεμπέλου Ντε Σόουζα.

Ο Σι Τζινπίνγκ κατέφθασε εχθές στη Λισαβόνα για τη διήμερη επίσκεψή του στην Πορτογαλία, που θα περιλαμβάνει συζητήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης με στόχο τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Μεταξύ των ανωτέρω επενδύσεων είναι και το ενδεχόμενο ένταξης του πορτογαλικού λιμανιού του Σίνες στον «Νέο Δρόμο του Μεταξιού» (One Belt, One Road – OBOR) που σχεδιάζει το Πεκίνο.

Φαίνεται όμως ότι η προοπτική των νέων κινεζικών επενδύσεων άνοιξε την όρεξη του Πορτογάλου προέδρου, προκαλώντας μια ακούσια αντίδραση που τον ντρόπιασε μπροστά στους δημοσιογράφους. Αυτό τουλάχιστον σχολιάζουν με σκωπτική διάθεση τα τοπικά ΜΜΕ.

Portuguese President DROOLS in meeting with Chinese President


Κλείσιμο
Το κλιπ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τον Ντε Σόουζα να στέκεται δίπλα από τον Κινέζο πρόεδρο, με ένα ρυάκι σάλιου να τρέχει από το στόμα του. Ο Σι Τζινπίνγκ γυρνάει γρήγορα το κεφάλι από την άλλη μεριά και κοιτάει κάτω για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον ομόλογό του, όμως οι πανταχού παρούσες κάμερες δεν δείχνουν την ίδια διακριτικότητα και... εστιάζουν στην αλλόκοτη σκηνή.

«Ξέρω ότι η προοπτική επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του OBOR σε κάνει να σου τρέχουν τα σάλια, αλλά προσπάθησε να το ελέγξεις» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter χαριτολογώντας ο Λορέν Τόμετ, επικεφαλής του παραρτήματος του Γαλλικού Πρακτορείου στο Πεκίνο, σχολιάζοντας το viral video.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης