«Κίτρινα Γιλέκα»: Ο Τραμπ έκανε retweet ένα «ψέμα» για συνθήματα υπέρ του στο Παρίσι

«Κίτρινα Γιλέκα»: Ο Τραμπ έκανε retweet ένα «ψέμα» για συνθήματα υπέρ του στο Παρίσι

«Οι άνθρωποι φωνάζουν "Θέλουμε τον Τραμπ" στους δρόμους του Παρισιού» υποστηρίζει ένας υπερσυντηρητικός ακτιβιστής, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από στοιχεία ή μαρτυρίες 

20392819
Στη Γαλλία οι διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» μετατράπηκαν σε πεδίο σφοδρών ταραχών που ισοπέδωσαν το Παρίσι το Σαββατοκύριακο, με εκατοντάδες τραυματίες, συλλήψεις και βανδαλισμούς.

Την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε ότι ήταν η ώρα να μιλήσει κι εκείνος για τις διαδηλώσεις και το έκανε με ένα retweet στην ανάρτηση του υπερσυντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή και υποστηριτκή του Αμερικανού προέδρου, Τσάρλι Κερκ.

«Υπάρχουν ταραχές στη σοσιαλιστική Γαλλία λόγω των φόρων της ακροαριστεράς στα καύσιμα», γράφει ο Τσάρλι Κερκ, ο ίδρυτής της συντηρητικής οργάνωσης Turning Point USA.

rfdv_2


«Τα μέσα ενημέρωσης δεν μιλούν σχεδόν καθόλου για αυτό. Η Αμερική βρίσκεται σε πλήρη άνθιση, η Ευρώπη φλέγεται. Θέλουν να κρύψουν την επανάσταση της μεσαίας τάξης εναντίον του πολιτισμικού μαρξισμού», συνεχίζει ο Κερκ, στον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσφερε μια πλατφόρμα επικοινωνίας με τα 55 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter.

Κλείσιμο
«Οι άνθρωποι φωνάζουν «Θέλουμε τον Τραμπ» στους δρόμους του Παρισιού», υποστηρίζει επίσης, αν και κάνενα συγκεκριμένο στοιχείο ή μαρτυρία δεν επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του. Όπως αναφέρουν μάλιστα και τα σχόλια στην ανάρτηση του Κερκ, χρήστες του Twitter απαντούν διαψεύδοντάς τον.

«Εμείς που είμαστε στη Γαλλία διαβεβαιώνουμε ότι δεν ακούστηκε ποτέ τέτοιο σύνθημα», έγραψε ένας χρήστης. «Με έκανες να γελάσω τόσο πολύ», έγραψε ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος ανέφερε στα γαλλικά: «μετά από ώριμη εξέταση επιβεβαιώνω: είναι ηλίθιος εκ γενετής»

Πριν από μία εβδομάδα ο Τραμπ είχε ήδη αναφέρει, με ένα διφορούμενο μήνυμα στο Twitter, ότι παρακολουθεί στενά τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης