Νιγηρία: Παρίστανε την Πρώτη Κυρία και «αλώνιζε» στο προεδρικό μέγαρο

Νιγηρία: Παρίστανε την Πρώτη Κυρία και «αλώνιζε» στο προεδρικό μέγαρο

Με ψεύτικες ταυτότητες είχε αποκτήσει πρόσβαση στο προεδρικό μέγαρο - Καλούσε κόσμο κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι  η πρόσκληση προερχόταν από την σύζυγο του προέδρου -  Υπεξαίρεσε από επιχειρηματία μεγάλο χρηματικό ποσό

nigeria
Χρησιμοποιούσε διάφορες ψεύτικες ταυτότητες για να αποκτά πρόσβαση στο προεδρικό μέγαρο της Νιγηρίας. Όμως, συνελήφθη.

Οι μυστικές υπηρεσίες τη χώρας ανακοίνωσαν ότι η Αμίνα Μοχάμεντ εμφανιζόταν ως η πρώτη κυρία της πολιτείας Κόγκι, ώστε να αποκτά πρόσβαση στην προεδρική κατοικία στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα.

Στη συνέχεια καλούσε κόσμο, κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι η πρόσκληση προερχόταν από την σύζυγο του προέδρου.

Στη συνέντευξη Τύπου για τη σύλληψή της η Μοχάμεντ φώναξε ότι «είναι ψέματα».

Ο εκπρόσωπος των νιγηριανών μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το σκάνδαλο έλαβε χώρα όταν η πραγματική Πρώτη Κυρία της Νιγηρίας, Αΐσα Μπουχάρι ήταν εκτός χώρας τον Νοέμβριο του 2017.

Η Μοχάμεντ μεταξύ άλλων είχε καλέσει στην προεδρική κατοικία και τον πάμπλουτο επιχειρηματία Αλεξάντερ Τσίκα Οκαφόρ, ο οποίος την κατηγόρησε ότι του υπεξαίρεσε 150 εκατομμύρια νάιρα (414.000 δολάρια) για μία συμφωνία για ακίνητο στο Λάγκος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Κλείσιμο
«Η έρευνα έδειξε ότι αυτή η κομπίνα δεν ήταν σε γνώση της Πρώτης Κυρίας, πρόσθεσε.

Η παραβίαση της ασφάλειας ήταν σοκαριστική αν αναλογιστεί κανείς ότι το Aso Rock, όπως ονομάζεται το προεδρικό μέγαρο της Νιγηρίας, φρουρείται από αστυνομικούς, αλλά και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Όλοι οι εργζόμενοι εκεί πρέπει να έχουν πάσο, τα οποία περιλαμβάνουν βιομετρικά στοιχεία, ενώ όλοι οι επισκέπτες πρέπει να υπογράφουν.

Tον Σεπτέμβριο οι μυστικές υπηρεσίες είχαν συλλάβει μία από τις βοηθούς της Πρώτης Κυρίας για συγκέντρωση κεφαλαίων με δόλιο τρόπο. Ο πρόεδρος της χώρας, Μουχαμάντου Μπουχάρι ανέβηκε στον προεδρικό θώκο υποσχόμενος να πατάξει την διαφθορά που μαστίζει τη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης