G20: Ο Σαουδάραβας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παραγκωνίστηκε στην οικογενειακή φωτογραφία

G20: Ο Σαουδάραβας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παραγκωνίστηκε στην οικογενειακή φωτογραφία

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας βρέθηκε στην άκρη των ηγετών της G20 – Αν και οι περισσότεροι ηγέτες τον αγνόησαν, ο Πούτιν ήταν ιδιαίτερα θερμός μαζί του

g20_oikogeneiaki
Στην άκρη της οικογενειακής φωτογραφίας των ηγετών της G20 βρέθηκε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, γεγονός που αποτυπώνει τη δυσχερή θέση που έχει βρεθεί μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Με εξαίρεση τον Ρώσο πρόεδρο, με τον οποίο υπήρξε ανταλλαγή «κόλλα πέντε», ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παραγκωνίστηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης οικογενειακής φωτογραφίας, ενώ αρκετοί από τους συμμετέχοντες τον αγνόησαν.

Αμέσως μετά τη λήψη, ο μπιν Σαλμάν αποχώρησε, χωρίς περαιτέρω χειραψίες ή συνομιλίες με κάποιον από τους ηγέτες.


Στο κέντρο της φωτογραφίας, βρέθηκε ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, ο οικοδεσπότης της φετινής Συνόδου, που δήλωσε ότι οι κατηγορίες περί εμπλοκής του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας στον θάνατο του Κασόγκι ενδέχεται να συζητηθούν από τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου. Η Σαουδική Αραβία απαντάει ότι ο πρίγκιπας δεν είχε γνώση της δολοφονίας.

Πάντως, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν και τον πρόεδρο του Μεξικό, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.


«Κόλλα πέντε» με τον Πούτιν 

Αργότερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ έκαναν «κόλλα πέντε» κι αντήλλαξαν μια χειραψία, ενώ γελούσαν δυνατά την ώρα που κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων.

Κλείσιμο


«Ανησυχώ» του είπε ο Εμανουέλ Μακρόν 

Όχι τόσο ευχάριστη ήταν η συνομιλία του πρίγκιπα Μοχάμεντ με τον Εμανουέλ Μακρόν. Όταν ο πρίγκιπας διαβεβαίωσε τον Γάλλο πρόεδρο να μην ανησυχεί για τις έρευνες, ο δεύτερος του απάντησε «Ανησυχώ»...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης