Ανατροπή στο πρόγραμμα της Μέρκελ στη G20 από τη βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος

Ανατροπή στο πρόγραμμα της Μέρκελ στη G20 από τη βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος

Πιθανότατα χάνει τις συνομιλίες με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Κίνας - Σε κακή διάθεση η Γερμανίδα καγκελάριος ταξιδεύει για το Μπουένος Άιρες μέσω... Μαδρίτης

essss
Κακόκεφη και άυπνη, η Μέρκελ ταξιδεύει προς το Μπουένος Άιρες για να προλάβει να παραβρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής των G20, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν σήμερα στην Αργεντινή εν απουσία της.

Η σοβαρή τεχνική βλάβη που παρουσιάστηκε χθες στο κυβερνητικό αεροσκάφος «Konrad Adenauer» ανέτρεψε το πρόγραμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου αφού δεν προλαβαίνει σήμερα,όπως όλα δείχνουν, να συναντηθεί με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Κίνας.

7_w_756_q_high_c_0_bild

Το γεγονός ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος αναγκάστηκε χθες να προσγειωθεί στην Κολονία ύστερα από 70 λεπτά πτήσης με προορισμό το Μπουένος Άιρες με τη Μέρκελ να παίρνει άλλο αεροπλάνο τρεις ώρες αργότερα για να ταξιδέψει ξανά για την Αργεντινή, έφερε τα πάνω-κάτω στο πρόγραμμά της.

Όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό «Focus», η Μέρκελ δεν θα προλάβει να συναντηθεί ούτε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αλλά και ούτε με τον Κινέζο πρόεδρο, Σιν Τζιπίνγκ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», η Μέρκελ και η συνοδεία της, προτού φθάσουν στον τελικό τους προορισμό-την Αργεντινή-θα κάνουν μία... στάση. Το αεροσκάφος τους θα προσγειωθεί στη Μαδρίτη της Ισπανίας και από εκεί θα πάρουν αεροσκάφος της γραμμής για να μεταβούν στο Μπουένος Άιρες.

Ο εφιάλτης της Μέρκελ 

Ενώ η Μέρκελ είχε επιβιβαστεί χθες στο κυβερνητικό αεροσκάφος "Konrad Adenauer" (Airbus 340) με προορισμό το Μπουένος Άιρες, ύστερα από 70 λεπτά πτήσης,αναγκάστηκε κακήν κακώς να επιστρέψει στην πατρίδα της αφότου παρουσιάστηκε το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο αεροπλάνο.

Η Μέρκελ και η συνοδεία της προσγειώθηκαν απρογραμμάτιστα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας στη Βόννη και πέρασαν εκεί τη νύχτα.

Μετά από περίπου τρεις ώρες ύπνου στο τετράστερο ξενοδοχείο «Bonner Maritim», η καγκελάριος αποχώρησε από το ξενοδοχείο λίγο πριν τις 5 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Γερμανίας). Φαινόταν κακοδιάθετη  και δεν πήρε ούτε καν πρωινό στο ξενοδοχείο.

Σήμερα το πρωί το αεροσκάφος που αντικατέστησε το «Konrad Adenauer»  με τη Μέρκελ και την 18μελή αντιπροσωπεία της,ταξιδεύει για Μαδρίτη. Στις 11.30 Ελλάδας, η καγκελάριος θα επιβιβαστεί σε πτήση της γραμμής με προορισμό στο Μπουένος Άιρες. Οι δημοσιογράφοι που τη συνόδευαν έμειναν πίσω στη Βόννη.

Το αεροσκάφος της Μέρκελ αναμένεται να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Αργεντινής περίπου στις επτά με οκτώ το απόγευμα ώρα Ελλάδας με την Γερμανίδα καγκελάριο να χάνει την έναρξη της συνόδου κορυφής της G20.

Όταν παρουσιάστηκε η τεχνική βλάβη, μία αεροσυνοδός έσπευσε να ενημερώσει τη Μέρκελ λέγοντάς της ότι «είναι σημαντικό».

Στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, όπου έγινε η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους,είχαν αναπτυχθεί αρκετά οχήματα πυρόσβεσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης