Αργεντινή G20: «Κίτρινα γιλέκα» περίμεναν τον Μακρόν στο Μπουένος Άιρες

Αργεντινή G20: «Κίτρινα γιλέκα» περίμεναν τον Μακρόν στο Μπουένος Άιρες

Παραφωνία... με πολλά μηνύματα στο πρωτόκολλο για τον Γάλλο πρόεδρο

macron
Μια… παραφωνία στο πρωτόκολλο είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο πρόσωπο που συνάντησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Μπουένος Άιρες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της G20, να είναι ένας υπάλληλος του αεροδρομίου, που φυσικά φόραγε… κίτρινο γιλέκο.

Κατά την αποβίβασή του χθες το βράδυ από το αεροσκάφος του και ενώ κανένας επίσημος αξιωματούχος της Αργεντινής δεν είχε πάει να τον υποδεχθεί, ο Γάλλος πρόεδρος αντήλλαξε χειραψία με έναν υπάλληλο του αεροδρομίου, που μόλις του είχε ανοίξει την πόρτα, φορώντας ένα γιλέκο σε έντονο κίτρινο χρώμα, το σύμβολο στη Γαλλία του κινήματος διαμαρτυρίας για τις τιμές των καυσίμων.


Κατόπιν ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε έναν δεύτερο υπάλληλο, στον τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου Ezeiza, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Λίγα λεπτά αργότερα, η αντιπρόεδρος της Αργεντινής Γκαμπριέλα Μιτσέτι αφίχθη τελικά στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, τον Εμανουέλ και τη Μπριζίτ Μακρόν.

Κλείσιμο
Το ζευγάρι είχε ήδη επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο που τους περίμενε και χρειάστηκε να βγει για να χαιρετίσει την αντιπροσωπεία της Αργεντινής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης