«Βίβλος των Γυναικών»: Το βιβλίο που βάζει στη... θέση του το ωραίο φύλο

000_1B44AP

Μία ομάδα από 20 φεμινίστριες  πήρε μολύβι και χαρτί καταγράφοντας την θεωρία της  για την θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία - Πηγή έμπνευσης το κίνημα MeToo

Eίκοσι φεμινίστριες, θεολόγοι στο επάγγελμα, ένωσαν τις πένες τους συντάσσοντας τη «Βίβλο των Γυναικών», ένα βιβλίο που βάζει τον γυναικείο πληθυσμό στη θέση που του αξίζει.

Για τις γυναίκες αυτές, η «Αγία Γραφή» νομιμοποιεί την «υποταγή των εκπροσώπων του ωραίου φύλου», όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «France 24» .

Η ομάδα αυτή πήρε μολύβι και χαρτί καταγράφοντας την θεωρία της για την θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία.

«Για τις φεμινίστριες αυτές, Καθολικές και Προτεστάντισσες, η «Βίβλος» μπορεί να συμβιβαστεί με τον φεμινισμό», όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο.

Η τεράστια απήχηση του κινήματος κατά της σεξουαλικής κακοποίησης #ΜeToo ήταν πηγή έμπνευσης για την ομάδα των φεμινιστριών.

Oι γυναίκες που συντόνισαν την συγγραφή του βιβλίου «Βίβλος των Γυναικών», (εκδόσεις Fides) είναι η Ελιζαμπέτ Παρμεντιέ και Λοριάν Σαβοί, δυο καθηγήτριες στη Θεολογική Σχολή της Γενεύης.

«Διαπιστώσαμε ότι γύρω μας υπήρχε μια μεγάλη παρανόηση των βιβλικών κειμένων, πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν περισσότερα θεωρούν ότι τα γραφόμενα είναι εντελώς ξεπερασμένα, με βάση τις σημερινές αξίες της ισότητας », εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η 33χρονη Λοριάν .

Στην ομάδα συγκαταλέγεται και η Καναδή Θεολόγος, Πιερέτ Νταβιό η οποία εξηγεί πως η Βίβλος είναι γραμμένη από θεολόγους γαλλόφωνων περιοχών.

«Οι 20 θεολόγοι προσεγγίζουν τη Βίβλο μέσα από διαφορετικά θέματα: το σώμα, την αποπλάνηση, τη μητρότητα, την υποταγή ... Σε μια εποχή που το κίνημα #MeToo αναζωογόνησε την φεμινιστικό αγώνα, «κάθε κεφάλαιο στηρίζεται σε υπαρξιακά ερωτήματα των γυναικών, τα θέματα σήμερα», επισημαίνει η 57χρονη Παρμεντιέ.

ΣΧΟΛΙΑ

Ήμαρτον!!

Αυτές είναι χειρότερες και από Κνίτισες!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

penelopegate

Το σκάνδαλο που είχε απασχολήσει εκτενώς την γαλλική κοινή γνώμη αφορούσε σε εικονικές θέσεις εργασίας της συζύγου του πρώην υποψηφίου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2017 

srilanka_ar

Ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας δήλωσε πως το μακελειό σε εκκλησίες ανήμερα του Πάσχα ήταν αντίποινα για την επίθεση στα τζαμιά του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας - 321 οι νεκροί των επιθέσεων στο Κολόμπο, πάνω από 500 οι τραυματίες

8