«Βίβλος των Γυναικών»: Το βιβλίο που βάζει στη... θέση του το ωραίο φύλο

«Βίβλος των Γυναικών»: Το βιβλίο που βάζει στη... θέση του το ωραίο φύλο

Μία ομάδα από 20 φεμινίστριες  πήρε μολύβι και χαρτί καταγράφοντας την θεωρία της  για την θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία - Πηγή έμπνευσης το κίνημα MeToo

000_1B44AP
Eίκοσι φεμινίστριες, θεολόγοι στο επάγγελμα, ένωσαν τις πένες τους συντάσσοντας τη «Βίβλο των Γυναικών», ένα βιβλίο που βάζει τον γυναικείο πληθυσμό στη θέση που του αξίζει.

Για τις γυναίκες αυτές, η «Αγία Γραφή» νομιμοποιεί την «υποταγή των εκπροσώπων του ωραίου φύλου», όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «France 24» .

Η ομάδα αυτή πήρε μολύβι και χαρτί καταγράφοντας την θεωρία της για την θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία.

«Για τις φεμινίστριες αυτές, Καθολικές και Προτεστάντισσες, η «Βίβλος» μπορεί να συμβιβαστεί με τον φεμινισμό», όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο.

Η τεράστια απήχηση του κινήματος κατά της σεξουαλικής κακοποίησης #ΜeToo ήταν πηγή έμπνευσης για την ομάδα των φεμινιστριών.

Oι γυναίκες που συντόνισαν την συγγραφή του βιβλίου «Βίβλος των Γυναικών», (εκδόσεις Fides) είναι η Ελιζαμπέτ Παρμεντιέ και Λοριάν Σαβοί, δυο καθηγήτριες στη Θεολογική Σχολή της Γενεύης.

«Διαπιστώσαμε ότι γύρω μας υπήρχε μια μεγάλη παρανόηση των βιβλικών κειμένων, πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν περισσότερα θεωρούν ότι τα γραφόμενα είναι εντελώς ξεπερασμένα, με βάση τις σημερινές αξίες της ισότητας », εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η 33χρονη Λοριάν .

Στην ομάδα συγκαταλέγεται και η Καναδή Θεολόγος, Πιερέτ Νταβιό η οποία εξηγεί πως η Βίβλος είναι γραμμένη από θεολόγους γαλλόφωνων περιοχών.

«Οι 20 θεολόγοι προσεγγίζουν τη Βίβλο μέσα από διαφορετικά θέματα: το σώμα, την αποπλάνηση, τη μητρότητα, την υποταγή ... Σε μια εποχή που το κίνημα #MeToo αναζωογόνησε την φεμινιστικό αγώνα, «κάθε κεφάλαιο στηρίζεται σε υπαρξιακά ερωτήματα των γυναικών, τα θέματα σήμερα», επισημαίνει η 57χρονη Παρμεντιέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης