Βίντεο: Σφοδρή αμμοθύελλα στην κινεζική πόλη Zhangye

chin1

Οι Αρχές υπέδειξαν στους κατοίκους της πόλης να κλείνουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους και να φοράνε μάσκες όταν κυκλοφορούν έξω

Σε κατάσταση «κίτρινου συναγερμού» τέθηκε η βορειοδυτική πολή της Κίνας, Zhangye λόγω σφοδρής αμμοθύελλας, που «χτύπησε» την περιοχή την Κυριακή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν ζητήσει από τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, ενώ οι κάτοικοι καλούνται να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, όταν κυκλοφορούν έξω.

chi98


Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές υπέδειξαν στους κατοίκους της πόλης να κλείνουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους και να φοράνε μάσκες όταν κυκλοφορούν έξω.

Εικόνες από κρατικά μέσα δείχνουν τους κατοίκους να κάλυπταν τα πρόσωπά τους με κασκόλ, προκειμένου να προστατευθούν από τη σκόνη, ενώ η ορατότητα έχει μειωθεί κάτω από τα 100 μέτρα σε πολλά μέρη της πόλης, με την αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αρκετές πυρκαγιές στις αγροτικές περιοχές.

chin1_2


Γι' αυτό το λόγο, το τοπικό μετεωρολογικό κέντρο εξέδωσε «κίτρινη» προειδοποίηση για αμμοθύελλα.Να σημειωθεί ότι η πρώτη κατηγορία συναγερμού στην Κίνα είναι η «κόκκινη», ενώ ακολουθούν η «πορτοκαλί», η «κίτρινη» και η «μπλέ».
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης