Βίντεο: Σφοδρή αμμοθύελλα στην κινεζική πόλη Zhangye

Βίντεο: Σφοδρή αμμοθύελλα στην κινεζική πόλη Zhangye

Οι Αρχές υπέδειξαν στους κατοίκους της πόλης να κλείνουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους και να φοράνε μάσκες όταν κυκλοφορούν έξω

chin1
Σε κατάσταση «κίτρινου συναγερμού» τέθηκε η βορειοδυτική πολή της Κίνας, Zhangye λόγω σφοδρής αμμοθύελλας, που «χτύπησε» την περιοχή την Κυριακή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν ζητήσει από τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, ενώ οι κάτοικοι καλούνται να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, όταν κυκλοφορούν έξω.

chi98


Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές υπέδειξαν στους κατοίκους της πόλης να κλείνουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους και να φοράνε μάσκες όταν κυκλοφορούν έξω.

Εικόνες από κρατικά μέσα δείχνουν τους κατοίκους να κάλυπταν τα πρόσωπά τους με κασκόλ, προκειμένου να προστατευθούν από τη σκόνη, ενώ η ορατότητα έχει μειωθεί κάτω από τα 100 μέτρα σε πολλά μέρη της πόλης, με την αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.



Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αρκετές πυρκαγιές στις αγροτικές περιοχές.

Κλείσιμο
chin1_2


Γι' αυτό το λόγο, το τοπικό μετεωρολογικό κέντρο εξέδωσε «κίτρινη» προειδοποίηση για αμμοθύελλα.



Να σημειωθεί ότι η πρώτη κατηγορία συναγερμού στην Κίνα είναι η «κόκκινη», ενώ ακολουθούν η «πορτοκαλί», η «κίτρινη» και η «μπλέ».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης