Ταϊβάν: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Γουίλιαμ Λέι

taipei

«Τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν πως οι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι. Λυπάμαι γι' αυτό...», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας μετά την ήττα του στις εκλογές

Ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν Γουίλιαμ Λέι δήλωσε σήμερα ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν, μετά την ήττα του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος στις σημερινές δημοτικές εκλογές.

«Τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν πως οι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι. Λυπάμαι γι' αυτό, ενώ υπέβαλα την παραίτησή μου στην πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν, αποδεχόμενος την πολιτική ευθύνη», έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος δε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην σελίδα του, στο Facebook.

Το Προοδευτικό Κόμμα παραδέχτηκε την ήττα του

Το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα παραδέχτηκε σήμερα την ήττα του στις τοπικές εκλογές για την εκλογή δημάρχου στην πόλη Καοσιούνγκ, που βρίσκεται στα νότια της Ταϊβάν.

Το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα, υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.

Ο Τσεν Τσι-μέι συνεχάρη τον Χαν Κούο-γιου από το φιλοκινεζικό κόμμα της αντιπολίτευσης Κουομιντάνγκ, για την εκλογή του, όπως μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ταϊβάν.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν δήλωσε σήμερα ότι παραιτείται από την προεδρία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος, μετά την ήττα που υπέστη το κόμμα στις σημερινές δημοτικές εκλογές.

Η ίδια δήλωσε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του πρωθυπουργού Γουίλιαμ Λέι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης