Μπαγίς: Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σύμμαχοι

BAGIS

«Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό. Επομένως, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ενδιαφέρεται για την Τουρκία τουλάχιστον όσο η Τουρκία ενδιαφέρεται για την ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά 

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι σύμμαχοι. Είμαστε εταίροι, είμαστε γείτονες, είναι προς όφελος και των δύο χωρών να διασφαλίσουμε την ευημερία του άλλου. Μπορούμε να βοηθήσουμε πολύ ο ένας τον άλλον», τονίζει ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα πρέπει να λύσουμε τα ζητήματά μας μέσω του διαλόγου και της ειλικρινούς επικοινωνίας. Γι' αυτό κι εγώ δίνω τόση έμφαση σ' αυτές τις υψηλού επιπέδου διμερείς συναντήσεις.

video placeholder


Και η επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν (στην Ελλάδα), τον Δεκέμβριο του 2017, ήταν πολύ ιστορική.

Τώρα, περιμένουμε μια ημερομηνία από τους φίλους μας στην ελληνική κυβέρνηση να μας καλέσουν να διοργανώσουμε την πέμπτη υψηλόβαθμη σύνοδο οικονομικής συνεργασίας, που θα είναι πολύ σημαντική επειδή και οι δύο χώρες πρέπει να στηρίξουν η μία την άλλη και έχουμε οικονομικά ζητήματα που μπορούν να παράσχουν, αμοιβαία, μεγάλη βοήθεια», σημειώνει ο κ. Μπαγίς, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για να μετάσχει στις εργασίες του Thessaloniki Summit.

Ερωτηθείς για την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη, ο κ. Μπαγίς τονίζει ότι παρ' όλες τις δυσκολίες «η Τουρκία καταβάλλει συνεχώς κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αποτελέσει ζωτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλά αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα. Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό. Επομένως, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ενδιαφέρεται για την Τουρκία τουλάχιστον όσο η Τουρκία ενδιαφέρεται για την ΕΕ».

«Η Τουρκία», προσθέτει ο κ. Μπαγίς, «βλέπει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ως ένα μέσο προκειμένου να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της.

Για εμάς, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός σημαίνει καλύτερο φαγητό και συνθήκες υγιεινής, καλύτερα δημοκρατικά στάνταρτ, καλύτερες συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου, τη σταθερότητα. Εντέλει τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; Το μεγαλύτερο πρότζεκτ ειρήνης στην ιστορία του ανθρώπινου γένους».

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας λέει ότι «το κόστος της μεταναστευτικής κρίσης για την Τουρκία είναι τεράστιο.

Έχουμε δαπανήσει πάνω από 33 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής και δεν έχουμε λάβει ούτε το 10% εξ αυτών από διεθνείς πηγές. Έχουμε 3,5 εκατομμύρια Σύρους που ζουν στην Τουρκία.

Και σήμερα ζουν σε τέτοια κέντρα φιλοξενίας, όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες απ' αυτές που είχαν όταν ζούσαν στην ίδια τη χώρα τους.

Επομένως, αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί αλλά δεν μπορεί να είναι ένα βάρος μόνο για την Τουρκία. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις που θα είναι επωφελείς.

Και η τελική λύση θα πρέπει να είναι η δημοκρατία στη Συρία, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν τελικά πίσω και να ανοικοδομήσουν τις πατρίδες τους».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Οπλαρχηγός Μπαρμπαρουσης

Από το 1821 και μετά ο τρόπος που σας τον "φοράμε" είναι ο "συμμαχικός"...

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Τούρκικο Ανέκδοτο ! Ας αναγνωρίσουν πρώτα την Αρχαία Ελληνική παρουσία μας στη Μικρά Ασιά, όπου όλα τα έχουν "ρωμαιοποιήσει" ή όταν παει κάποιος τουρίστας στην Έφεσο και ρωτά την Τουρκάλα ξεναγό για το ποια είναι η γραφή, που είναι γραμμένες οι αρχαιοελλεηνικές επιγραφές κι επιγράμματα, εκείνη αντί για Αρχαία Ελληνικά, απαντά "Ατταλιοτικά" ( από την περίοδο του Άτταλου). Ας μας εξηγήσουν οι Τούρκοι γιατί απαγορεύουν την ομιλία των Ελληνικών στην Τουρκική επικράτεια, όπου όποιος τα μιλά, τον κοιτούν εχθρικά. Ή το γιατί δεν προβάλλουν κανένα Ελληνικό σήριαλ ή σειρά, και στην Ελληνική γλώσσα, ενώ εδώ είμαστε υποχρεωμένοι ν'ακούμε αυτή την άσχημη γλώσσα, τα Τούρκικα. Ή , τέλος, να μας εξηγήσουν γιατί μαθαίνουν την Τούρκικη νεολαία ότι εμείς είμαστε ακόμα "υποτελείς" τους και δεν πρέπει να τους σηκώνουμε κεφάλι, αλλιώς είμαστε αχάριστοι. Με τέτοια Σάπια Τούρκικα μυαλά, συμμαχία και φιλία δεν υπάρχουν !

Πάνος (ΟΧΙ Σκρλτς)

Και για να κλέψεις χρειάζονται δυο: O KΛΕΦΤΗΣ-Τουρκία και η Ελλάδα - το θύμα της ... απ' την οποία προσπαθεί αποπειράται να κλέψει εδάφη ..

Κοινή λογική

Σύντομο (Τούρκικο) ανέκδοτο: Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σύμμαχοι!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21146826

Όσο πιο χαμηλά τα ποσοστά συντηρητικών και Σοσιαλδημοκρατών τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα εσωκομματικών προστριβών -  Φήμες στους Σοσιαλδημοκράτες για το πολιτικό μέλλον της προέδρου Αντρέα Νάλες - Χωρίς άγχος οι Πράσινοι.

dna

Η θεραπεία εγκρίθηκε για παιδιά κάτω των δύο ετών με SMA, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν ακόμη εκδηλώσει συμπτώματα, αλλά έχει γίνει η διάγνωση στο DNA τους - Η θεραπεία χορηγείται μια φορά και διορθώνει τη γενετική βλάβη του ασθενούς

15