Politico: Η Σενγκολέν Ρουαγιάλ σκέφτεται να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές

Politico: Η Σενγκολέν Ρουαγιάλ σκέφτεται να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές

Κι ενώ η γαλλική -και ευρωπαϊκή- κεντροαριστερά δεν περνά και τις πλέον λαμπρές της ημέρες, η πρώην προεδρική υποψήφιος Σενγκολέν Ρουαγιάλ προσφέρεται να τη σώσει – Η Σενγκολέν Ρουαγιάλ σκέφτεται να κατεβεί στις ευρωεκλογές 

17430172
Γερό comeback στην πολιτική ζωή θέλει να κάνει η Σενγκολέν Ρουαγιάλ, που σύμφωνα με το Politico σκέφτεται να κατέλθει ως υποψήφια στις ευρωεκλογές εμτ ην Κεντροαριστερά.

Η προεδρική υποψήφια των Σοσιαλιστών για το 2007, σύμφωνα με το Politico θέλει να μετέχει σε μία πολυκομματική λίστα στις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τον Μάιο, κάτι που θα μπορούσε «να προσφέρει μία σωτηρία στην κεντροαριστερά», που καταποντίστηκε στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

«Με σοσιαλιστικές καταβολές και υψηλό προφίλ σε ζητήματα οικολογίας, η Ρουαγιάλ ενδέχεται να καταφέρει να απευθυνθεί σε μία σειρά κεντροαριστερών ψηφοφόρων που θεωρούν πολύ δεξιόστροφο τον Μακρόν, αλλά δεν νιώθουν άνετα με τον ακροαριστερό Ζαν Λυκ Μελανσόν», σημειώνει το Politico.

Ωστόσο, η Σενγκολέν Ρουαγιάλ θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις των ψηφοφόρων, που τη θεωρούν γυναίκα από το χθες και τις επιθέσεις από τους αντιπάλους της, που αμφισβητούν τη δέσμευσή της στα περιβαλλοντικά θέματα.

Κλείσιμο
Πάντως, σε μια σειρά μιντιακών εμφανίσεων, η Ρουαγιάλ φλέρταρε με την ιδέα να ηγηθεί μιας λίστας που θα ξεπερνούσε τα όρια του κόμματός της, που το εγκατέλειψε πέρυσι.

Η Ρουαγιάλ έχει πει στη γαλλική τηλεόραση ότι θα πάρει την τελική της απόφαση μέχρι τον Ιανουάριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης