Εντυπωσιακή εικόνα: Δεν χωράνε τα αεροπλάνα στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ λίγο πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών

Εντυπωσιακή εικόνα: Δεν χωράνε τα αεροπλάνα στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ λίγο πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών

Οι ελεγκτές επανασχεδιάζουν τον εναέριο χώρο προσφέροντας στα επιβατικά αεροσκάφη τμήμα του, το οποίο προορίζεται για τα στρατιωτικά - 54,3 εκατ. επιβάτες αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς

flights
Μέσα από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας η εικόνα της Αμερικής μοιάζει με ένα παζλ που αποτελείται από μικρά αεροπλανάκια προς διάφορες κατευθύνσεις

Οι ειδικοί για την εναέρια κυκλοφορία, τον καιρό και την ασφάλεια, ειδικά αυτήν την εβοδμάδα βρίσκονται επί ποδός, καθώς η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών.

Εν όψει της μεγάλης αυτής γιορτής βγάζουν το σημειωματάριο, όπου από το καλοκαίρι επανασχεδιάζουν τον εναέριο χώρο προσφέροντας στα επιβατικά αεροσκάφη τμήμα του, το οποίο προορίζεται για τα στρατιωτικά.

«Δεν μπορεί όλοι να διέρχονται στον Ι-95 από τη Νέα Υόρκη στη Φλόριντα, ακόμη κι αν όλοι μοιάζουν να θέλουν να το κάνουν αυτό ταυτόχρονα», λέει ο αναπληρωτής διευθυντής διαχείρισης του εθνικού εναέριου χώροου της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας, Ginny Boyle.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις περίπου 54,3 εκατομμύρια άνθρωποι, ένα ποσοστό της τάξης του 8%, αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορκώς από την ερχόμενη Τετάρτη έως την Κυριακή, ένας αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος εδώ και πάνω από μία δεκαετία, σύμφωνα με την Αεροπορία. Αντιστοίχως, το 90% των πολιτών αναμένεται να ταξιδέψει με αυτοκίνητο, ενώ οι υπόλοιποι με τρένο, λεωφορείο ή πλοίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης