Νέο βιβλίο αποκαλύπτει: Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήξερε για την Καμίλα πριν παντρευτεί τον Κάρολο

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει: Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήξερε για την Καμίλα πριν παντρευτεί τον Κάρολο

Στις 29 Ιουλίου του 1981 ο 32χρονος τότε διάδοχος του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας παντρευόταν την 20χρονη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ, όμως εκείνος είχε ήδη μια άλλη γυναίκα στη ζωή του - Το χρυσό βραχιόλι που «πρόδωσε» την σχέση του με την Καμίλα

prindia
Στις 14 Νοεμβρίου ο πρίγκιπα Κάρολος έχει γενέθλια και γίνεται 70 ετών. Η βασίλισσα Ελισάβετ παραθέτει δείπνο και δεξίωση στο παλάτι με καλεσμένους γαλαζοαίματους από όλη την Ευρώπη ενώ νωρίτερα δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο οικογενειακές φωτογραφίες του διαδόχου του θρόνου με την σύζυγό του, τα παιδιά του και τα τρία εγγόνια του.

Μερικές δεκαετίες πριν, στις 29 Ιουλίου του 1981, ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσε τον παραμυθένιο γάμο του 32χρονου τότε πρίγκιπα με την 20χρονη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ. Όμως, η νύφη αν και χαμογελαστή, έκρυβε βαθιά μέσα της ένα τραγικό μυστικό. Γνώριζε καλά πως ο άνδρας που παντρευόταν ήταν ερωτευμένος με μια άλλη γυναίκα.

Όπως αναφέρει στο βιβλίο «The Duchess of Cornwall: Camilla’s Story and Secrets» (Η δούκισσα της Κορνουάλης: Η ιστορία και τα μυστικά της Καμίλα), η συγγραφέας Τζέσικα Τζέιν, η πριγκίπισσα Νταϊάνα μερικές εβδομάδες πριν τον γάμο της είχε ανακαλύψει στο γραφείο ενός βοηθού του Καρόλου ένα χρυσό βραχιόλι με τα αρχικά GF, το οποίο ο Κάρολος προόριζε για την Καμίλα, που εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένη και είχε δύο μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την συγγραφέα, τα αρχικά GF, είτε προέρχονται από τα ονόματα Gladys και Fred, όπως αποκαλούσαν χαϊδευτικά ο ένας τον άλλον, η Καμίλα και ο Κάρολος, είτε από το χαϊδευτικό όνομα «Girl Friday», με το οποίο συνήθιζε να αποκαλεί ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ την ερωμένη του.

Η συγγραφέας αναφέρει στο βιβλίο της πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα έκανε σκηνή στον Κάρολο για το βραχιόλι αλλά εκείνος την αγνόησε και δύο ημέρες πριν τον γάμο τους, έδωσε στην Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς το δώρο της! Στο ίδιο βιβλίο η Τζέιν γράφει πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένη όταν στον μήνα του μέλιτος ανακάλυψε μέσα στο ημερολόγιο του συζύγου της δύο φωτογραφίες της Καμίλα ενώ σε πάρτι μετά τον γάμο τους ο πρίγκιπας Κάρολος φόρεσε ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα που του είχε κάνει δώρο η κρυφή ερωμένη του.

Στο βιβλίο αναφέρεται πως κανείς δεν γνώριζε τα προβλήματα που το ζευγάρι αντιμετώπιζε από πριν ακόμα παντρευτεί και όλοι νόμιζαν πως επρόκειτο για έναν παραμυθένιο γάμο. Μετά τον χωρισμό της από τον Κάρολο η «αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού» είχε δηλώσει: «Ήθελα απελπισμένα αυτό (ο γάμος) να πετύχει, αγαπούσα απελπισμένα τον σύζυγό μου και ήθελα να τα μοιραζόμαστε όλα, γεγονός που κάνει την καρδιά μου να σπαράζει...).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης