Φωτογραφίες: Αυτά ήταν τα εργαλεία θανάτου των 15 εκτελεστών του Κασόγκι

Φωτογραφίες: Αυτά ήταν τα εργαλεία θανάτου των 15 εκτελεστών του Κασόγκι

H Sabah δημοσιεύει φωτογραφίες από τον έλεγχο των αποσκευών των εκτελεστών του δημοσιογράφου - Είχαν μαζί τους σύριγγες, νυστέρια, μέχρι και απινιδωτή

kasogi-new-ft
Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση της 15μελους ομάδας των Σαουδαραβών που ανέλαβαν και υλοποίησαν την εκτέλεση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη φέρνει στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Η τουρκική εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες από τον έλεγχο των αποσκευών των εκτελεστών του Κασόγκι στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Στις φωτογραφίες φαίνονται σύριγγες, ψαλίδια, συρραπτικά, νυστέρια, τέιζερ, μηχανισμός μπλοκαρισμού σήματος ασυρμάτων, ακόμα και ένας απινιδωτής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι φωτογραφίες προέρχονται από το μηχάνημα των ακτίνων Χ που σκάναρε τις αποσκευές των 15 κατά την αναχώρησή τους από την Τουρκία.

foto-kasogi-1
foto-kasogi-3
foto-kasogi-4
foto-kasogi-2


Κλείσιμο
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, επίσης, ότι ο έλεγχος δεν έδειξε την παρουσία κάποιου τμήματος της σορού του Κασόγκι.

Οι εκτελεστές του Κασόγκι είχαν, επίσης, μαζί τους 10 τηλέφωνα και πέντε ασυρμάτους με ασύρματους μηχανισμούς επικοινωνίας.

Η εκτίμηση της Sabah για την παρουσία του απινιδωτή είναι ότι η ομάδα ίσως να ήθελε να κρατήσει ζωντανό τον Κασόγκι για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορούσε αν ο βασανισμός του ξέφευγε.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ενισχύει το σενάριο της προσχεδιασμένης εκτέλεσης από το Ριάντ και όχι μιας ανάκρισης που «στράβωσε», όπως ισχυρίζεται η Σαουδική Αραβία.

Την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «αποκρουστικά» τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις τελευταίες στιγμές του Κασόγκι προσθέτοντας ότι όταν αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας τις άκουσε σοκαρίστηκε τόσο πολύ που είπε: «Αυτός εδώ θα πρέπει να είχε κάνει χρήση ηρωίνης, μόνο κάποιος που παίρνει ηρωίνη θα έκανε κάτι τέτοιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης