Νίκολα Γκρούεφσκι: Ζητά άσυλο από την Ουγγαρία - Δέχεται απειλές για τη ζωή του

Νίκολα Γκρούεφσκι: Ζητά άσυλο από την Ουγγαρία - Δέχεται απειλές για τη ζωή του

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων αναφέρει επίσης ότι πάντα θα είναι «πιστός στην "υπόθεση της Μακεδονίας" και δεν θα τα παρατήσει ποτέ»

grou87
«Έχω δεχθεί αμέτρητες απειλές για τη ζωή μου, βρίσκομαι στη Βουδαπέστη και έχω ζητήσει πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Ουγγαρίας»,  αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση  στο Facebook ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Νικολα Γκρουεφσκι σημειώνει επίσης ότι πάντα θα είναι «πιστός στην "υπόθεση της Μακεδονίας" και δεν θα τα παρατήσει ποτέ».

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης, για μια υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται όχι εχθές μάλιστα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την αστυνομία της ΠΓΔΜ εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας.


Το δικαστήριο απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα του Γκρούεφσκι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί και έτσι αυτός είχε την υποχρέωση να παρουσιαστεί στις φυλακές των Σκοπίων, για την έκτιση της ποινής του.

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει παρουσιαστεί στις φυλακές, ενώ οι προσπάθειες των δικαστικών αρχών να τον εντοπίσουν στην διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου να του επιδώσουν την απόφαση να παρουσιαστεί στις φυλακές, απέβησαν άκαρπες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης