Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ριμπολόβλεφ - Τι λένε οι δικηγόροι του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ριμπολόβλεφ - Τι λένε οι δικηγόροι του

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους - Η κράτησή του συνδέεται με τη δικαστική διαμάχη του Ριμπoλόβλεφ με τον Ελβετό έμπορο τέχνης Υβ Μπουβιέ

17975240
Ελεύθερος αφέθηκε από τη Δικαστική Αστυνομία του Μονακό ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ που έχει επιστρέψει στο σπίτι του στο Πριγκιπάτο. 

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Σκορπιού, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει χθες για την υπόθεση του Υβ Μπουβιέ τέθηκε υπο κράτηση και λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, τοπική ώρα, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του  του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να μην έχει επικοινωνία με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, που είναι η δικηγόρος Τατιάνα Μπερσέντα αλλά και ο γιος και η σύζυγος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μονακό Φιλίπ Ναρμινό, ενώ ακόμη του επιβλήθηκε ο όρος να παρουσιάζεται ενώπιον του Δικαστή κάθε φορά που θα τον καλεί.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή τους οι δικηγόροι του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αναφέρουν: «Επιβεβαιώνουμε ότι ο κ. Ριμπολόβλεφ χαρακτηρίστηκε ύποπτος, όπως η κυρία δικηγόρος. Όπως δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας. Επιβεβαιώνουμε επίσης ότι ο κ. Ριμπολόβλεφ υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο, αλλά εξακολουθεί να απολαμβάνει πλήρη ελευθερία. Περιορίζεται μόνο από την επικοινωνία με τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα της διαδικασίας, και να εμφανίζεται στην κλήτευση του δικαστή, όπως πάντα έκανε και θέλει να συνεχίσει να το κάνει. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο του Μονακό ή «ένσταση» είναι ίση με το γαλλικό "mise en examen" (κατηγορητήριο) και αντιπροσωπεύει ένα καθεστώς που χορηγείται σε ένα άτομο όταν ο δικαστής θεωρεί ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις εναντίον του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχουν επαρκείς λόγοι για να γίνει ο ύποπτος ενώπιον της δίκης, και ακόμη λιγότερους λόγους για να κριθεί ένοχος για κάποιο αδίκημα. Επιμένουμε λοιπόν στο γεγονός ότι σε αυτό το στάδιο ο κ. Ριμπολόβλεφ είναι αθώος και αυτό το τεκμήριο το έχει κερδίσει δικαιωματικά και θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά».

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό και από γαλλικά μέσα ελεύθεροι αφέθηκαν η δικηγόρος Τατιάνα Μπερσέντα αλλά και ο γιος και η σύζυγος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μονακό Φιλίπ Ναρμινό. 

Ο γενικός εισαγγελέας είπε, σύμφωνα με το γαλλικό μέσο Monaco- matin ότι και οι τέσσερις τους είχαν λάβει κλήση για να καταθέσουν προτού τεθούν υπο κράτηση. 
Αυτό έρχεται να ενισχύσει και τα όσα είχαν πει στο protothema.gr άνθρωποι από το περιβάλλον του Ρώσου επιχειρηματία οι οποίοι εξήγησαν χθες ότι «η κράτηση και όχι σύλληψη, ήταν κάτι που το περίμενε ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ μετά και τη τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της δικαστικής διαμάχης με τον Υβ Μπουβιέ». 

Σύμφωνα με το γαλλικό Δίκαιο ο Ρώσος επιχειρηματίας θα μπορούσε να παραμείνει υπό κράτηση ακόμη και 48 ώρες χωρίς να του απαγγελθεί κάποια κατηγορία.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ο δικαστής Edouard Levrault δεν ασκήσει κάποια κατηγορία εναντίον του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ο οποίος έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος και βρίσκεται στο σπίτι του στο Μονακό. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μονακό Sylvie Petit-Leclair η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είχε κληθεί χθες να καταθέσει σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 όταν το γραφείο του ανακριτή στο Μονακό άσκησε αγωγή εναντίον του Ρώσου δισεκατομμυριούχου με την κατηγορία της δωροδοκίας υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών. 
Η υπόθεση σχετίζεται άμεσα με τη δικαστική διαμάχη του Ρώσου κροίσου και του Ελβετού εμπόρου τέχνης Υβ Μπουβιέ τον οποίο και κατηγορεί ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για απάτη με έργα τέχνης συνολικής αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης