Η Κομισιόν «αδειάζει» τον Γιοχάνες Χαν για την άρση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Η Κομισιόν «αδειάζει» τον Γιοχάνες Χαν για την άρση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε ότι η επίσημη θέση εκφράζεται από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ το κολλέγιο Επιτρόπων υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν

comm
Αποστάσεις παίρνει από τις δηλώσεις του Αυστριακού Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, για τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Τουρκία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της εβδομαδιαίας συνεδρίασης των Επιτρόπων, ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκαθάρισε την θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε τρία σημεία.

Αρχικά πως η επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζεται μόνο από τον Πρόεδρο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και έπειτα πως η θέση του κολλεγίου των Επιτρόπων είναι πως οι διαπραγματεύσεις με τη Τουρκία πρέπει να συνεχιστούν.

Στη συνέχεια δήλωσε πως, τόσο ο Πρόεδρος Γιούνκερ όσο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ έδωσαν το παρών στην Ευρώ-Τουρκική Σύνοδο στη Βάρνα στη Βουλγαρία το Μάρτιο του 2018 και έθεσαν το θέμα απελευθέρωσης (Ευρωπαίων) κρατουμένων στη Τουρκία και το ζήτημα των καλών σχέσεων γειτονίας στη συνάντηση τους με τον Τούρκο Πρόεδρο.

“Είναι σημαντικό να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τη Τουρκία όπως και το να μείνουμε προσηλωμένοι στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας”, ολοκλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης