Πελόζι: Οι Δημοκρατικοί θα επιδιώξουν την αποκατάσταση του συνταγματικού ελέγχου επί της διακυβέρνησης Τραμπ

Πελόζι: Οι Δημοκρατικοί θα επιδιώξουν την αποκατάσταση του συνταγματικού ελέγχου επί της διακυβέρνησης Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στην Νάνσι Πελόζι για την συγχαρεί για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας των εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς, κατά τις ενδιάμεσες εκλογές

Nancy-Pelosi
Η Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων θα κάνουν χρήση της πλειοψηφίας τους για να προωθήσουν μία δικομματική ατζέντα σε μία χώρα όπου έχει περισσέψει ο διχασμός.

Οι Δημοκρατικοί θα επιδιώξουν την αποκατάσταση του συνταγματικού ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας (δηλαδή του ελέγχου επί της διακυβέρνησης Τραμπ), δήλωσε η Νάνσι Πελόζι.

Οι Δημοκρατικοί ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, έπειτα από οκτώ χρόνια ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας. Η Νάνσι Πελόζι αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της Βουλής, θέση που κατείχε από το 2007 επί τέσσερα χρόνια. Ηταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στην Νάνσι Πελόζι για την συγχαρεί για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας των εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης