Με βλάβη είχε εκτελέσει ακόμα 4 πτήσεις το αεροπλάνο που συνετρίβη στην Ινδονησία

Με βλάβη είχε εκτελέσει ακόμα 4 πτήσεις το αεροπλάνο που συνετρίβη στην Ινδονησία

«Δεν ξέρουμε ακόμη πού οφείλεται το πρόβλημα, τι επισκευή είχε γίνει, ποια ήταν τα βιβλία αναφοράς τους, ποια εξαρτήματα αφαιρέθηκαν» τόνισε ο επικεφαλής της υποεπιτροπής της KNKT για τα αεροπορικά δυστυχήματα

βοεινγ
Το αεροσκάφος Boeing 737 MAX, που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα στην Ινδονησία, προκαλώντας τον θάνατο των 189 επιβαινόντων, είχε βλάβη στον δείκτης ταχύτητας ανέμου στις τελευταίες τέσσερις πτήσεις του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών της Ινδονησίας (KNKT).

Η βλάβη αυτή αποκαλύφθηκε μετά τη μεταφόρτωση των στοιχείων από τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης του αεροπλάνου, δηλαδή το μαύρο κουτί, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Σοερζάντο Τζαχζόνο σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η KNKT ζητεί από την Boeing και τις αμερικανικές αρχές πληροφορίες όσον αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να προληφθούν παρόμοια προβλήματα σε αυτού του είδους το αεροπλάνο στον κόσμο.

«Επεξεργαζόμαστε με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) και την Boeing λεπτομερείς επιθεωρήσεις όσον αφορά τον δείκτη ταχύτητας ανέμου» εξήγησε.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το πρόβλημα ήταν μηχανικό ή τίθεται θέμα συντήρησης του αεροπλάνου, ούτε αν οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να δώσουν εντολή για ελέγχους, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν ξέρουμε ακόμη πού οφείλεται το πρόβλημα, τι επισκευή είχε γίνει, ποια ήταν τα βιβλία αναφοράς τους, ποια εξαρτήματα αφαιρέθηκαν» τόνισε ο επικεφαλής της υποεπιτροπής της KNKT για τα αεροπορικά δυστυχήματα. «Αυτά τα ερωτήματα είναι που προσπαθούμε να απαντήσουμε: ποια ήταν η βλάβη και πώς επισκευάστηκε» σημείωσε.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας δηλώνουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της Lion Air, που εκτελούσε την πτήση Τζακάρτα-Πανγκάλ Πινάνγκ.

Κλείσιμο
Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανασύρει τον καταγραφέα συνομιλιών του θαλάμου διακυβέρνησης του αεροπλάνου από το βυθό της θαλάσσιας περιοχής στην οποία συνετρίβη, βορειοανατολικά της Τζακάρτα, μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωσή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης