Τα «κακά παιδιά» της Ευρώπης «πρωταγωνιστούν» σε σποτ της γαλλικής κυβέρνησης για τις ευρωεκλογές

Τα «κακά παιδιά» της Ευρώπης «πρωταγωνιστούν» σε σποτ της γαλλικής κυβέρνησης για τις ευρωεκλογές

Σαλβίνι και Ορμπάν απεικονίζονται ως οι αντιδραστικοί της Γηραιάς Ηπείρου  - H γαλλική αντιπολίτευση καταγγέλλει την προβολή του

Orban-Salvini-800x450
Στο στόχαστρο της γαλλικής αντιπολίτευσης βρέθηκε ένα προεκλογικό σποτ της κυβέρνησης Μακρόν που παροτρύνει τους Ευρωπαίους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις στις ευρωεκλογέςαπεικονίζοντας τους δύο μεγαλύτερους εχθρούς των Βρυξελλών: τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών,Ματέο Σαλβίνι και τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν.

Η αντίδραση της γαλλικής αντιπολίτευσης ήταν άμεση ζητώντας την απόσυρσή του.

"Μετανάστευση: να την ελέγξουμε ή να υποκύψουμε;", "Κλίμα: να δράσουμε ή να αγνοήσουμε;", "Εργασία:συνεργάτες ή ανταγωνιστές;", "Ευρώπη: ένωση ή διαίρεση;".

Το σποτ, όπου θίγονται τα τέσσερα αυτά θέματα, προβλήθηκε περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές σε λιγότερο από μία εβδομάδα στα sοcial media, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Elections européennes : faites changer l’Europe !


Όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», το σποτ δείχνει εικόνες μεταναστών που διασώθηκαν από πνιγμό, γυναίκες που κρατούν σφιχτά τα παιδιά τους και φυσικές καταστροφές. Δηλαδή όλα αυτά με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Ευρωπαίοι.Στη συνέχεια, απεικονίζονται στο σποτ ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών,Ματέο Σαλβίνι και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν να υψώνουν τη γροθιά τους απευθυνόμενοι στα πλήθη. Οι δύο πολιτικοί άνδρες εμφανίζονται ως οι αντιδραστικοί της γηραιάς ηπείρου.

«Τον Μάιο του 2019, η Ευρώπη θα αλλάξει, εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε σε ποια κατεύθυνση», γράφει τέλος το επίμαχο σποτ.

«Το να παίζεις με τον φόβο ότι θα ενισχυθεί ο λαικισμός... Αυτό το κυβερνητικό σποτ είναι μια σκανδαλώδη επίσημη προπαγάνδα προς όφελος του κυβερνώντος κόμματος", καταγγέλλει ο γερουσιαστής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ρεμί Φερό.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης