Το ΝΑΤΟ αλλάζει πρόσωπο: Δείτε τον Νορβηγό στρατιωτικό που καίει... καρδιές

lasse_eksw_swsti

Ο Νορβηγός Λάσε Λόκεν Μάτμπεργκ είναι το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στα γυμνάσια Trident Juncture τη μεγαλύτερη πολεμική άσκηση του ΝΑΤΟ από το 2002 – Ανθυποπλοίαρχος στο νορβηγικό ναυτικό, ο Λάσε κάνει καριέρα και ως μοντέλο

Η εμφάνισή του παραπέμπει σε Βίκινγκ ή χίπστερ. Κι όμως, ο Νορβηγός Λάσε Λόκεν Μάτμπεργκ, με το μακρύ γένι, το ατημέλητα πιασμένο σε κοτσίδα μακρύ μαλλί και τους σέξι κοιλιακούς είναι ανθυποπλοίαρχος στο πολεμικό ναυτικό της Νορβηγίας.

Η ξεχωριστή εμφάνισή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανωτέρους του, αλλά ούτε και από το ΝΑΤΟ, που αποφάσισαν να τον εκμεταλλευτούν και να τον θέσουν στο επίκεντρο της άσκησης Trident Juncture, που είναι η μεγαλύτερη πολεμική άσκηση από το 2002 και που φέτος γίνεται στη Νορβηγία και στις γύρω περιοχές του Βόρειου Ατλαντικού και της Βαλτικής Θάλασσας , στο μαλακό «υπογάστριο» της Ρωσίας. 

Αν και ο Νορβηγός στρατιωτικός, με την παράλληλη καριέρα μοντέλου είναι αδιαμφισβήτητα σέξι , πολλοί επικρίνουν το ΝΑΤΟ, που θέλοντας να εξωραΐσει και να καταστήσει πιο ελκυστική την εικόνα του, υιοθετεί σύγχρονες μεθόδους μάρκετινγκ που δεν παραπέμπουν στο πρόσωπο της μεγαλύτερης πολεμικής μηχανής.


Προσέλκυσε αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού

Για πρώτη φορά, ο Λάσε εμφανίστηκε δημόσια σε βίντεο του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, διαφημίζοντας την άσκηση Trident Juncture. «Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα», υποσχέθηκε στο κοινό.


Αμέσως, η εμφάνισή του τράβηξε την προσοχή του κοινού, που άρχισε να σχολιάζει την ομοιότητά του με τους Βίκινγκς. Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί, που είχαν συνηθίσει σε μια διαφορετική και σίγουρα πιο αυστηρή εικόνα για την εμφάνιση των στρατιωτικών, έκαναν ερωτήσεις για τα μαλλιά του.

Ο Λάσε, μιλώντας στο ABC News ανέφερε ότι το 99% των σχολίων που δέχθηκε ήταν τελικά θετικά.

Από σεφ στο πολεμικό ναυτικό της Νορβηγίας

Ο στρατιωτικός ξεκίνησε την καριέρα του ως σεφ πλήρους απασχόλησης. Πήγε στη σχολή αξιωματικών για να αποκτήσει πτυχίο και εντάχθηκε στο Βασιλικό Νορβηγικό Ναυτικό το 2006. Τώρα, εργάζεται ως γυμναστής αξιωματικός στο Κοινό Κέντρο Πολέμου του ΝΑΤΟ στο Στράβανγκερ της Νορβηγίας, ενώ παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα κάνει περιστασιακά καριέρα μοντέλου, ενώ από το 2016 έχει συμβόλαιο με πρακτορείο του Λονδίνου

lasse_mesaΠώς ο Λάσε έγινε το πρόσωπο του ΝΑΤΟ

Η δουλειά του στο ΝΑΤΟ ήρθε σε μια περίοδο που η Ευρωατλαντική Συμμαχία ήθελε να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό και να προωθήσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την Trident Juncture και την αποστολή του.

Στην άσκηση, περίπου 50.000 στρατιώτες από περισσότερες από 30 χώρες συναντώνται στη Νορβηγία και τις γύρω θάλασσες. Όλοι τους εκπαιδεύονται για το πώς θα απαντήσουν σε μια εισβολή εχθρού σε κράτος μέλος της συμμαχίας.

Ο Λάσε υποστήριξε ότι είναι σπουδαίο το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ μέσω της άσκησης μπορούν να συναντηθούν και να μάθουν ο ένας τον άλλον. Αν και κεντρικό πρόσωπο της άσκησης, ο στρατιωτικός θέλησε να κρατήσει ένα μετριοπαθές προφίλ, λέγοντας ότι «είμαι ένας πρεσβευτής μαζί με άλλους 50.000 πρεσβευτές.


Οι κανόνες εμφάνισης του Βασιλικού Νορβηγικού Ναυτικού

Πάντως, ο Λάσε θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ δεν αποκλείεται να δεχθεί και περισσότερες ερωτήσεις για τα μαλλιά του.

Πάντως, οι αξιωματικού του Βασιλικού Ναυτικού της Νορβηγίας επιτρέπεται να αφήνουν μακριά τα μαλλιά τους. Όμως, είναι υποχρεωτικό να τα έχουν πιασμένα για να μην αγγίζουν το κολάρο της στολής.Άσκηση από γης, αέρος και θαλάσσης

Η άσκηση Trident Juncture του ΝΑΤΟ σχεδιάστηκε για να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις της συμμαχίας έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και μπορούν να δράσουν από κοινού, απαντώντας σε κάθε απειλή από κάθε κατεύθυνση.

Η φετινή 18η άσκηση γίνεται στη Νορβηγία και τις γύρω περιοχές του Βόρειου Ατλαντικού και της Βαλτικής Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας και του εναέριου χώρου της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Με περίπου 50.000 μετέχοντες από 31 χώρες, στην άσκηση Trident Juncture 201 μετέχουν πάνω από 250 αεροσκάφη, 65 πλοία και 10.000 οχήματα, που πραγματοποιούν επιχειρήσεις από αέρος, γης και θαλάσσης.

nato_trident
nato_trident_2
nato_trident_3

nato_trident_4
nato_trident_5
nato_trident_6


nato_trident_9
nato_trident_7
nato_trident_8


ΣΧΟΛΙΑ (81)

@

Το ΝΑΤΟ δεν διοργανώνει καλλιστεία.

Αντικειμενικός

Εντάξει μην λέμε ο,τι θέλουμε ποιός δεν θα ήθελε να μοιάζει με τον πρώτο ξάδερφο του Κρις Χεμσγουορθ.Αποδεδειγμένα οι Σκανδιναβοί είναι οι πιο όμορφοι λαοί του κόσμου. Αλλά μπαστα και συ μέση μαυροτσούκαλη Ελληνίδα. Τον άνδρα τον θες Θορ με σίξπακ αλλά εσύ το κοντινότερο που έχεις κάνει σε γυμναστική είναι να πατάς το κουμπί για να κατέβεις από τον πρώτο στο ισόγειο. Άντε κοιτάξτε τα μούτρα σας πρώτα κ τους κώλους σας που είναι σαν ζυμάρι και μετά απαιτήστε από τον μέσο Έλληνα μπυροκοιλιά. Δεν είναι όλοι για όλους....

υποκειμενικος

πολλοι δεν θα ηθελαν να μοιάζουν με τον Χεμσγουορθ. Ωραιος μεν αλλά υπάρχουν και αλλου ειδους τυποι με περισσότερο στυλ και ωραιοι οπως ο Ford ή ο Connery στα νιάτα τους. Τωρα για τις Ελληνιδες αστο γελαει κ το παρδαλο κατσικι, μακρια και στα ραφια τους.

Belphegor

Captain Iglo?

Ανηρ

Ρε κομπλεξικοι ελληναραδες τι σκατε απο το κακο σας? Ειχε καλα γονιδια οσον αφορα την εμφανιση, καλλιεργησε το σωμα του κ μπραβο του. Αν ειστε κοντοι κ ασχημοι φτιαξτε το στυλ σας γυμναστειτε, καλλιεργειστε το πνευμα κ τις δεξιοτητες επικοινωνιας κ θα ανεβειτε επιπεδο. Με το φθονο κ τη χαιρεκακια δε γ....ε κανεις.

Φαντάρος

Για τρελές καμπάνες ο Νορβηγός με τα μαλλιά και τα μούσια.

Μαριάνα

Οι Σκανδιναβοί είναι άντρες. Ξανθός, ψηλός, γαλανομάτης. Τι να μας πει ο Έλληνας που έχει καράφλα στο κεφάλι και πουλόβερ τη τρίχα στη πλάτη. Μπλιεξ, όλοι σας κοντοί και με μπάκα. Δώσε πόνο Νορβηγε Βίκινγκ

Αχαχαχχαχαχ

Και θα γυρίσει να κοιτάξει εσενα και τις λοιπές κομπλεξικες Ελληνίδες που είστε ένα και το εδαφος. Κούνια που σε κούναγε. Όσο για τους Έλληνες άστο γιατί έχουν καταθέσει πολλές φορές διαπιστευτήρια ειδικά στο εξωτερικό όσον αφορά την γοητεία τους σε αντίθεση με τις κοινες Ελληνιδες που δεν πιάνουν μια μπροστά σαν χαρακτήρες, νοοτροπία και ομορφιά με τις ξενες. Άραξε τώρα στο ραφακι μαζί με τις υπόλοιπες ελεηνιδες και άσε τα σχόλια.

Καμ γουιθ μι για να τη βρεις

Σιγά τα διαπιστευτήρια. Κάτι φλόμπες φυστικωνουν τα καμάκια, κοινωνικό έργο κάνουν. Απλά ο Έλληνας νομίζει ότι είναι το Δώρο του Θεού στην Ανθρωπότητα. Ας ζει το μύθο του, αλλά δυστυχώς με μέγεθος μπάμιας, μπάκα και καράφλα δεν είναι σίγουρα δώρο για τις γυναίκες.

Η αλήθεια να λέγεται

Ότι και να λέτε, το μέγιστο δείγμα Έλληνος ανδρός, τον Άδωνη Μπουμπουκίδη, δεν τον φτάνει με τίποτα! Ο Νορβηγός ούτε το μάτι του τρελού έχει, ούτε λαπαδιασμένο σώμα έχει, ούτε τσιρίζει σαν υστερικιά, ούτε φτύνει σάλια όταν μιλάει.

γκο μπακ Μερκελ

με το ψαρι εθνικο προιον, σαν καλοι ψαραδες, το ψαρι το ψηνουν κι απο τις δυο μεριες!!!!

ΜΟΝΤΕΛΟ ΝΑΙ !

Στρατιώτης από πότε ❓ Πότε ήταν ή τελευταία φορά χρονικά πού είχαν οί Νορβηγοί τακτικό στρατό καί πού πολέμησαν κύριοι σύμμαχοι τού ΝΑΤΟ ❓ Αυτό είναι πού λένε κάποιοι , άλλος πληρώνει καί άλλος μαμάει !!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ! Καλά τούς είπε ό ΤΡΑΜΠ , άς βάλλουν τουλάχιστον κανά φράγκο αφού κατά τά άλλα προσφέρουν μόνο Πορδές Μοσχάτες !

Ωσάν

Το Τζέισον Αντιγόνη αλλά λίγο προς το πιο αντρικό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

afgani12

Αξιωματούχος ασφαλείας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως η αρχική έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας στην είσοδο του υπουργείου Επικοινωνιών και Πληροφοριακής Τεχνολογίας

merkel__4_

Μολονότι αποκλείεται επισήμως το σενάριο πρόωρης αποχώρησης της Άνγκελα Μέρκελ από την καγκελαρία, στο παρασκήνιο καλλιεργείται μια έντονη φημολογία περί διαδοχής της πριν από τη λήξη της τετραετίας

1
yemen_cholera

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων του Μαρτίου αναφέρονταν περίπου 2.500 ύποπτα κρούσματα την ημέρα, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τα 1.000 κρούσματα την ημέρα του Φεβρουαρίου» αναφέρει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Όξφαμ

syria

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιώμάτων, οι επιθέσεις αυτές συνιστούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ισλαμικού Κράτους αφότου υποχώρησε από το Μπαγούζ, το τελευταίο του προπύργιο στη Συρία

china_aircraft_carrier_dalian

«Τα σκάφη του Εθνικοαπελευθερωτικού Σρατού που θα παρουσιαστούν θα είναι το αεροπλανοφόρο Λιανονίνγκ, νέοι τύποι πυρηνικών υποβρυχίων, νέοι τύποι καταδρομικών, όπως και νέου τύπου αεροσκάφη», τόνισε ο υπαρχηγός του Ναυτικού της Κίνας Τσιού Γιανπένγκ