Βρετανία: Στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών η καταπολέμηση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας
Σύμφωνα με τον Guardian γές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι υπάρχουν 100 βίαιοι νεοναζί και ακροδεξιοί εξτρεμιστές που έχουν δεσμευτεί να υποκινήσουν φυλετικό και θρησκευτικό πόλεμο στη Βρετανία
Ηγετικό ρόλο στην καταπολέμηση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας αναλαμβάνει η υπηρεσία ασφαλείας ΜΙ5 εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι ακροδεξιοί κύκλοι αυξάνουν τις προσπάθειές τους για να προκαλέσουν βίαιη φυλετική σύγκρουση στους δρόμους της Βρετανίας, όπως έχει πληροφορηθεί ο Guardian.
Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από την αστυνομία -η οποία ανέκαθεν είχε την ευθύνη για την παρακολούθηση του εξτρεμισμού- στην MI5 σημαίνει ότι το ζήτημα θα ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα ζητήματα της ισλαμικής τρομοκρατίας και της τρομοκρατίας που σχετίζεται με τη Βόρειο Ιρλανδία.
Η κίνηση ακολουθεί μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ MI5, της αστυνομίας και ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων.
Ανώτερες πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι υπάρχουν 100 βίαιοι νεοναζί και ακροδεξιοί εξτρεμιστές που έχουν δεσμευτεί να υποκινήσουν φυλετικό και θρησκευτικό πόλεμο στη Βρετανία.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας