Ερντογάν για Κασόγκι: Δεσμεύομαι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια

Ερντογάν για Κασόγκι: Δεσμεύομαι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες δηλώσεις για την υπόθεση Κασόγκι σε συνεδρίαση με μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο κοινοβούλιο την Τρίτη

nz-president
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε σήμερα να αποκαλύψει "όλη την αλήθεια" για τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, διευκρινίζοντας ότι θα κάνει μια νέα δήλωση για το θέμα αυτό την προσεχή εβδομάδα.
«Επιθυμούμε τη δικαιοσύνη εδώ, και όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες δηλώσεις για την υπόθεση Κασόγκι σε συνεδρίαση με μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο κοινοβούλιο την Τρίτη. «Θα κάνω τη δήλωσή μου για την υπόθεση την Τρίτη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας», είπε ο Ερντογάν σήμερα, μια μέρα μετά την παραδοχή για πρώτη φορά από τη Σαουδική Αραβία ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Το Ριάντ διαβεβαίωνε μέχρι τότε ότι ο Κασόγκι έφυγε ζωντανός από το προξενείο. Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι οι 15 Σαουδάραβες που μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου με δύο αεροσκάφη έχουν σχέση με τον θάνατο του Κασόγκι.

«Γιατί αυτοί οι 15 άνδρες ήρθαν εδώ; Γιατί 18 άτομα συνελήφθησαν;», αναρωτήθηκε ο Ερντογάν.

Το Ριάντ ανακοίνωσε ότι πέντε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αποπέμφθηκαν και 18 πολίτες της Σαουδικής Αραβίας συνελήφθησαν μετά την αρχική έρευνα που άρχισε το βασίλειο για την υπόθεση.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν είχε κάνει έως σήμερα μεγαλόστομες δηλώσεις για τον θάνατο του Κασόγκι και περιοριζόταν να επικαλείται την έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Ερντογάν προσπαθεί με τον τρόπο αυτόν να αποφύγει την πλήρη ρήξη με τη Σαουδική Αραβία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης