Tζαμάλ Κασόγκι: Ήταν φίλος με τρομοκράτες;

H γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», αναφέρει ότι ο Κασόγκι «ήταν ένας συντροφικός ταξιδιώτης των τζιχαντιστών και φίλος με τον Οσάμα μπιν Λάντεν»

kasogk-new-1
Βιβλίο Αμερικανού δημοσιογράφου αποκαλύπτει ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος γνώριζε τον Οσάμα μπιν Λάντεν παιδιόθεν.

«Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Tζαμάλ Κασόγκι είχε παλαιότερα πρόσβαση στους τζιχαντιστές και μάλιστα είχε φιλικές σχέσεις με τον πρώην ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Αλ Κάιντα», Οσάμα μπιν Λάντεν.

Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», «ήταν ένας συντροφικός ταξιδιώτης των τζιχαντιστών και φίλος με τον Οσάμα μπιν Λάντεν».

Οι πληροφορίες αυτές αποκαλύπτονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου του «New Yorker» Λόρενς Ράιτ, οι σελίδες του οποίου ρίχνουν φως στον τρόπο δράσης της Αλ Κάιντα. Το βιβλίο δημοσιεύτηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

«Κατά την διάρκεια των τριών γευμάτων που είχε με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι επαναλάμβανε το ίδιο αίτημα: "Γιατί να μην καταγράψω σε κασετοφωνάκι αυτά που θα μου πεις ιδιωτικά;

Ήταν το 1995 στο Χαρτούμ του Σουδάν, εκεί όπου ο πρώην ηγέτης της Αλ-Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, είχε βρει καταφύγιο. Αλλά ο ίδιος είχε προβλήματα. Τα οικονομικά της ανερχόμενης τότε τρομοκρατικής οργάνωσής του ήταν πενιχρά.

Κλείσιμο
«Όταν μαθαίνει ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν θέλει να επιστρέψει στην Αραβία, η οικογένειά του στρέφεται σε έναν παλιό φίλο, τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Χασόγκγι», λέει ο δημοσιογράφος Λόρενς Ράιτ στο βιβλίο του, υπό τον τίτλο:«The Hidden War» (Ο κρυφός πόλεμος) .

«Οι δύο οικογένειες- του Οσάμα και του Τζαμάλ- γνωρίζονται από παλιά. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν μεγάλωσε στη Τζέντα, το μεγάλο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας, όπου ο Τζαμάλ πήγαινε συχνά τη δεκαετία του 1970. Η οικογένεια Μπιν Λάντεν δραστηριοποιείτο στον τομέα των κατασκευών, και η οικογένεια Κασόγκι στην αγορά των όπλων», γράφει στις σελίδες του το επίμαχο βιβλίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης