Στην Άγκυρα ο Πομπέο για την υπόθεση Κασόγκι: Συναντάται με Ερντογάν - Τσαβούσογλου

Στην Άγκυρα ο Πομπέο για την υπόθεση Κασόγκι: Συναντάται με Ερντογάν - Τσαβούσογλου

Κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση είναι η υπόθεση εξαφάνισης του σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου

pompeo
Στην Άγκυρα προσγειώθηκε πριν από λίγες ώρες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος μετέβη απευθείας στο προεδρικό μέγαρο για την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Η συνάντηση έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το τουρκικό ΥΠΕΞ, οι συνομιλίες που θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του με τον επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, τον Μάικ Πομπέο, θα εστιάζουν πρωτίστως για την υπόθεση της εξαφάνισης του σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.



Υπενθυμίζεται ότι εχθές, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία. Μετά από μία μέρα συναντήσεων με αξιωματούχους ο Πομπέο διαβεβαίωσε πως οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας δεσμεύθηκαν στον ίδιο ότι θα διενεργηθεί αξιόπιστη έρευνα και ότι θα υπάρξει λογοδοσία στην υπόθεση της εξαφάνισης του δημοσιογράφου, για την οποία επιμένουν ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

«Θεωρώ πως έπειτα από αυτές τις συναντήσεις υπάρχει σοβαρή δέσμευση (σ.σ. από το Ριάντ) να εξιχνιαστούν όλα τα γεγονότα και να υπάρξει λογοδοσία, συμπεριλαμβανομένης της εξακρίβωσης των τυχόν ευθυνών ηγετών και ανώτερων αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε χθεσινή ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης