O εμβληματικός πίνακας «Νυχτερινή Περίπολος» του Ρέμπραντ θα υποβληθεί σε... «λίφτινγκ» μπροστά στο κοινό

O εμβληματικός πίνακας «Νυχτερινή Περίπολος» του Ρέμπραντ θα υποβληθεί σε... «λίφτινγκ» μπροστά στο κοινό

Οι εργασίες συντήρησης του εντυπωσιακού έργου τέχνης μπορεί να κρατήσουν χρόνια και αναμένεται να κοστίσουν εκατομμύρια ευρώ

rembrandt-amsterdam
Η «Νυχτερινή Περίπολος» του Ρέμπραντ, ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν ποτέ, θα υποβληθεί σε εργασίες συντήρησης κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του κοινού, στο ολλανδικό κρατικό μουσείο Ρέικσμουζεουμ στο Άμστερνταμ.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του μουσείου στον Guardian, οι επισκέπτες που συρρέουν ανά χιλιάδες καθημερινά στο Ρέικσμουζεουμ, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά τις περίτεχνες διεργασίες που κρατούν «ολοζώντανο» τον πίνακα, εκατοντάδες χρόνια μετά τη δημιουργία του. Αυτό θα μπορούν να το κάνουν είτε από την αίθουσα του μουσείο, είτε παρακολουθώντας τους συντηρητές να ασκούν τη «μαγεία» τους μέσω livestream μετάδοσης στο ίντερνετ.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά αργή και πολύπλοκη διαδικασία που μπορεί να κρατήσει χρόνια και σίγουρα θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ, επισήμανε ο Τάκο Ντίμπιτς στη βρετανική εφημερίδα, εξηγώντας ότι τόσο το μέγεθος όσο και η σπουδαιότητα του έργου αυξάνουν τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Η «Νυχτερινή περίπολος» (με επίσημο τίτλο «Ο λόχος της πολιτοφυλακής υπό τη διοίκηση του λοχαγού Φρανς Μπάννινκ Κοκ») είναι ίσως η πιο διάσημη δημιουργία του Ολλανδού ζωγράφου Ρέμπραντ φαν Ράιν, που τον φιλοτέχνησε το 1642. Σήμερα αποτελεί τμήμα της συλλογής του Μουσείου του Άμστερνταμ αλλά εκτίθεται στο Ρέικσμουζεουμ του Άμστερνταμ υπό μορφή διαρκούς δανείου.

Ο πίνακας αποτελεί το «καμάρι» του μουσείο, που του έχει αφιερώσει ολόκληρη αίθουσα. Αυτό δεν είναι διόλου περίεργο, αφού μόνο αυτό το έργο υπολογίζεται ότι προσελκύει πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο στο τεράστιο μουσείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης