Καταστροφικές πλημμύρες με τουλάχιστον 13 νεκρούς στη νότια Γαλλία
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέσσερα διαμερίσματα στη νότια Γαλλία - Δραματική η κατάσταση στην περιοχή Οντ - Τις προσπάθειες απεγκλωβισμού συνδράμουν πυροσβέστες γειτονικών δήμων
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην περιοχή Οντ της νότιας Γαλλίας όπου οι καταστροφικές πλημμύρες έχουν προκαλέσει, μέχρι στιγμής, το θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.
«Οι αρχές της χώρας έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνολικά τέσσερα διαμερίσματα. Όμως, η κατάσταση στην Οντ είναι δραματική», όπως δηλώνει στο γαλλικό πρακτορείο «BFMΤV», ο νομάρχης της περιοχής, Αλέν Τιριόν.
«Υπάρχουν κάτοικοι εγκλωβισμένοι στις στέγες των σπιτιών τους.Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αεροσκάφη για να τους απομακρύνουμε επειδή δεν μπορούμε να τους προσεγγίσουμε με βάρκες λαμβάνοντας υπόψη την ορμή του νερού. Είναι υπερβολικά επικίνδυνο», προσθέτει.
Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο είναι τα χωριά Κονκ-σιρ-Ορμπιέλ και Βιλαρντονέλ, όπου τα νερά από τις πλημμύρες έφθασαν μέχρι τα παράθυρα του πρώτου ορόφου.Η στάθμη των υδάτων αναμένεται να εξακολουθήσει να ανεβαίνει σήμερα στις πληγείσες περιοχές. Τα σχολεία στην Οντ έχουν βάλει λουκέτο και οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να μην βγουν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 250 κλήσεις στη διάρκεια της νύχτας.
Κλείσιμο
«Έχουμε συνολικά δεκαπέντε δήμους για τους οποίους η κατάσταση είναι λεπτή και έξι δήμους όπου η "κατάσταση είναι ανησυχητική"», προειδοποιούν οι γαλλικές αρχές.
⚠️[FORTES PRÉCIPITATIONS]⚠️ Un épisode orageux violent est en cours sur le département de l'Aude. Plus de 180mm déjà tombé. Amélioration prévue pour 11h.
Ne prenez pas votre véhicule - Les transports scolaires sont suspendus sur l'agglomération de Carcassonne.
«Στους δήμους Villemoustaussou, Villegailhenc, και Conques, τα επίπεδα νερού έχουν ξεπεράσει τα δύο μέτρα" ενώ οι δήμοι Villardonnel, Floure και Trèbes είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».
Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας επισημαίνει ότι πυροσβέστες από γειτονικούς δήμους θα συνδράμουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού στις πληγείσες περιοχές.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»
Με μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων που εκτείνεται σε 24 βασικές σειρές, η Mapei Hellas δεν προσφέρει απλώς χημικά και δομικά προϊόντα για την κατασκευή. Προσφέρει τη βεβαιότητα ότι το έργο σας θα ολοκληρωθεί σωστά και θα αντέξει στον χρόνο.
Η Groupama Ασφαλιστική μετατρέπει τη σύγχρονη ασφάλιση αυτοκινήτου σε ένα δυναμικό εργαλείο προστασίας, που ακολουθεί τον ρυθμό της καθημερινότητας και τις πραγματικές ανάγκες κάθε οδηγού.