Ο Κιλιτσντάρογλου καλεί τον Ερντογάν να απελάσει Σαουδάραβες διπλωμάτες από την Τουρκία

Ο Κιλιτσντάρογλου καλεί τον Ερντογάν να απελάσει Σαουδάραβες διπλωμάτες από την Τουρκία

«Οι Σαουδάραβες διπλωμάτες θα πρέπει να εκδιωχθούν από τη χώρα. Η Τουρκία δεν πρέπει να καλύπτει τους εγκληματίες», δήλωσε ο Κιλιτσντάργλου στον απόηχο της εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

KILICDAROGLU-PRESIDENCY
Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κεμαλικού κόμματος Κιλιτσντάργλου κάλεσε την κυβέρνηση να απελάσει διπλωμάτες από τη Σαουδική Αραβία υπό το φως της πρόσφατης εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

"Οι Σαουδάραβες διπλωμάτες θα πρέπει να εκδιωχθούν από τη χώρα. Η Τουρκία δεν πρέπει να καλύπτει τους εγκληματίες ", δήλωσε ο Κιλιτσντάργλου την ώρα που απευθυνόταν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Σύμφωνα με το Γενικό Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, ο Κασόγκι εξαφανίστηκε μετά την έξοδο από το κτίριο. Η Σαουδική διπλωματική αποστολή δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις τουρκικές αρχές για να καθορίσει τις ακριβείς συνθήκες γύρω από την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Ο Τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV ανέφερε την Τετάρτη ότι ο Σαουδάραβας εγκληματολόγος Μοχάμεντ αλ-Τουμπαϊγκί φέρεται ότι ήταν σε ομάδα 15 υπηκόων της Σαουδικής Αραβίας που έφτασαν στην Τουρκία, την ίδια ημέρα της εξαφάνισης του δημοσιογράφου.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δημοσίευσε εικόνες από κάμερας παρακολούθησης που δείχνουν αυτοκίνητα με αυτά τα άτομα να προσεγγίζουν το Γενικό Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και ο Αλ-Τουμπαϊγκί εισέρχεται στο κτίριο περίπου μία ώρα πριν από την επίσκεψη του δημοσιογράφου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να αποδείξει ότι ο Κασόγκι είχε εγκαταλείψει το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης