Νίκη Τραμπ: Η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του Κάβανο εν μέσω διαμαρτυριών

Νίκη Τραμπ: Η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του Κάβανο εν μέσω διαμαρτυριών

Η Γερουσία επικύρωσε με ψήφους 50-48 τον διορισμό του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο εν μέσω διαμαρτυριών - «Ντροπή, ντροπή» φώναζαν διαδηλωτές διακόπτοντας την ψηφοφορία - Ο Τραμπ θα υπογράψει σήμερα τον διορισμό του και ο Κάβανο θα ορκιστεί

kav0
Με οριακή διαφορά δύο ψήφων πέτυχε τον διορισμό του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ο δικαστής Μπρετ Κάβανο.

Η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του με ψήφους 50 υπέρ και 48 κατά, εγκρίνοντας την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.


Τι σηματοδοτεί ο διορισμός του Μπρετ Κάβανο

Με τον διορισμό του Κάβανο, το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποτελείται πλέον από 5 συντηρητικούς και 4 φιλελεύθερους δικαστές.

Ο αμφιλεγόμενος δικαστής είναι σήμερα 53 ετών και ως εκ τούτου, μπορεί να διατηρήσει την έδρα του επί δεκαετίες.

Με το διορισμό του, το Ανώτατο Δικαστήριο μετατοπίζεται προς τα δεξιά σε ζητήματα κρίσιμα για την αμερικανική κοινωνία, όπως οι αμβλώσεις, η οπλοκατοχή, ο γάμος των ομοφύλων.


«Ντροπή, ντροπή» φώναζαν διαδηλωτές την ώρα της ψηφοφορίας


Ωστόσο, ακόμη και την ώρα της ψηφοφορίας, διαδηλωτές έκαναν διαμαρτυρία, καταφέροντας προσωρινά να διακόψουν τη διαδικασία.

«Ντροπή, ντροπή» φώναζε μία διαδηλώτρια μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας, την ώρα που είχε κληθεί να ψηφίσει ο γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια Τζο Μαντσίν.

Οι αντιδράσεις για τον εκλεκτό του Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο ξεκίνησαν μετά τις δημόσιες καταγγελίες τριών γυναικών ότι ο Μπρετ Κάβανο τους είχε επιτεθεί σεξουαλικά πριν από χρόνια.
Κλείσιμο
Ο Τραμπ το παίζει και... υπεράνω

Μετά την επικύρωση του διορισμού του εκλεκτού του, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να το παίξει... υπεράνω μέσω twitter, λέγοντας ότι ο Γερουσιαστής Στιβ Ντέινς από την Μοντάνα έλειπε για τον γάμο της κόρης του. Παρότι προσφέρθηκε να μην πάει, για να ψηφίσει, ο Αμερικανός πρόεδρος τον καθησύχασε, καθώς διέθετε ήδη τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων.

«Ζήτησα από τον Στιβ Ντέινς, τον σπουδαίο Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή από την Μοντάνα να παρακολουθήσει τον γάμο της κόρης του, Άννι, από το να έρθει να ψηφίσει. Ο Στιβ ήταν έτοιμος να κάνει οτιδήποτε έπρεπε, αλλά είχαμε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων. Στην οικογένεια Ντέινς εύχομαι συγχαρητήρια και να έχετε μια υπέροχη μέρα», έγραψε ο Τραμπ στο twitter.


Λίγο αργότερα, με νέο tweet ο Αμερικανός πρόεδρος «χειροκρότησε και συνεχάρη την Αμερικανική Γερουσία που επικύρωσε τον ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ, Δικαστή Μπρετ Κάβανο, στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Αργότερα σήμερα, θα υπογράψω την πράξη διορισμού του και θα ορκιστεί επίσημα. Πολύ συναρπαστικό».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης