ΗΠΑ: Κατάληψη διαδηλωτών στις σκάλες του Κογκρέσου για τον διορισμό του Κάβανο

ΗΠΑ: Κατάληψη διαδηλωτών στις σκάλες του Κογκρέσου για τον διορισμό του Κάβανο

Διαδηλωτές κατέλαβαν τις σκάλες στο αμερικανικό Κογκρέσο διαμαρτυρόμενοι στην επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο – Παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρύνει τους διαδηλωτές που πέρασαν τις μεταλλικές μπάρες

capitol_1
Χωρίς τέλος είναι οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών ενόψει της επικύρωσης του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η επικύρωσή του θα γίνει σήμερα και διαδηλωτές έκαναν κατάληψη για λίγη ώρα στις σκάλες του Κογκρέσου, όπου θα γίνει η ψηφοφορία ανάμεσα στους γερουσιαστές.

Περίπου 2.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, διαμαρτυρήθηκαν για την ψήφο των γερουσιαστών υπέρ του Κάβανο, παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τα νεανικά του χρόνια, έπειτα από πολιτική αναταραχή τριών εβδομάδων που όξυνε την σύγκρουση ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς.

Η συγκέντρωση προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας, που απομάκρυνε τους διαδηλωτές που είχαν περάσει τις μεταλλικές μπάρες.

Ορισμένες διαδηλώτριες φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «Επέζησα και ψηφίζω». Μπροστά από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, διαδηλωτές φώναζαν «Καταψηφίστε τους», ενώ άλλοι μπροστά από το Κονγκρέσο έλεγαν « Αυτές που επέζησαν ψηφίζουν. Ο Νοέμβριος έρχεται».



capitol_2
capitol_3

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης